První turnaj po restartu. Vondroušová druhou nasazenou, Plíšková proti světové dvacítce

- Jan Vojkůvka

V italském Palermu se konečně tenisoví příznivci dočkali. Po dlouhé pauze, kterou způsobila pandemie koronaviru, je WTA zpět a na úvodním podniku restartované sezony nebudou scházet ani české tenistky.

Zatímco v Palermu probíhá náročná tříkolová kvalifikace, byl zveřejněn také los hlavní soutěže, ve které se představí dvě české hráčky – Markéta Vondroušová a Kristýna Plíšková.

Jednadvacetiletá Vondroušová, která je 18. hráčkou žebříčku, byla do pavouka nalosována jako druhá nasazená. V úvodním kole bude mít více než přijatelnou soupeřku, hrát totiž bude proti jedné z kvalifikantek. Díky tomu by se mohla potkat například se svou krajankou Terezou Martincovou, kterou v Palermu čeká v neděli druhé kvalifikační kolo.

V případě úspěchu by se Vondroušová v osmifinále potkala buď s Italkou Camilou Giorgiovou, nebo se Švédkou Rebeccou Petersonovou.

O poznání složitější pozici má před startem turnaje Kristýna Plíšková. Aktuálně 69. tenistka na okruhu se potká se světovou dvacítkou a třetí nasazenou Marií Sakkariovou. Řekyně bude favoritkou zápasu a hodlá potvrdit tři roky staré vítězství nad Plíškovou z Wimbledonu.