Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta: Vrbenský obral Forejtka o hattrick, Viďmanová slaví po obratu

- Redakce

Třetí ze série turnajů Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta poznal v neděli své další dva vítěze. Jonáš Forejtek se hattricku nedočkal, ve finále totiž prohrál s Michaelem Vrbenským. Mezi ženami se z titulu raduje sedmnáctiletá Darja Viďmanová, jež otočila finále s Veronikou Vlkovskou.

Jonáš Forejtek se zkompletování hattricku na Trofeji solidarity a naděje 2020 by Moneta nedočkal. Ve finále Svijany Open prohrál s Michaelem Vrbenským po setech 3:6, 4:6 a přišel o svou neporazitelnost na této sérii turnajů. Vrbenský byl podstatnou část finále o krůček před svým krajanem.

V prvním setu napřed sice neudržel výhodu brejku ze třetího gemu, ale od stavu 2:3 vyhrál sedm gemů v řadě a dostal se do vedení 6:3, 3:0. Forejtkovi se sice povedlo ve druhé sadě vybojovat ztracené podání zpět, ale v koncovce v desáté hře se Vrbenskému na returnu povedlo dotáhnout zápas do vítězného konce.

Vrbenský svým vítězstvím ukončil Forejtkovu dominanci na sérii českých turnajů. Bývalá juniorská jednička totiž vyhrála Macha Lake Open i Moravia Open a držela neporazitelnost dlouhou 12 zápasů (na Macha Lake Open Forejtek odehrál jen dva zápasy ve skupině a k finále kvůli zranění Lukáše Rosola nemusel nastoupit).

Viďmanová otočila finále
Třetí turnaj ze série Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta v Liberci vyhrála Darja Viďmanová. Sedmnáctiletá česká tenistka ve finále Svijany Open porazila o pět let starší Veroniku Vlkovskou po obratu 2:6, 6:3, 6:0.

Viďmanové v prvním setu vůbec nešel servis a třikrát si podání prohrála. V dalších dvou sadách ovšem začala předvádět mnohem lepší výkon, a od stavu 3:3 dominovala kurtu natolik, že vyhrála devět gemů v řadě a prohrála pouze 13 fiftýnů.

Talentovaná Češka se na Trofeji solidarity a naděje probojovala už do svého druhého finále. Před dvěma týdny na Moravia Open, kde musela projít i kvalifikací, však ve finále padla s Barborou Krejčíkovou. V Liberci si už triumf utéct nenechala.

Finále mužské dvouhry
Jonáš Forejtek – Michael Vrbenský 3:6, 4:6

Finále ženské dvouhry
Darja Viďmanová – Veronika Vlkovská 2:6, 6:3, 6:0


Galerie