Brenda Fruhvirtová na Álize Cornetovou nestačila, přesto zanechala skvělý dojem

- Michal Hladký

Zápas v rámci francouzského exhibičního miniturnaje Ultimate Tennis Showdown, ve kterém proti sobě nastoupily domácí Álize Cornetová a třináctiletá Brenda Fruhvirtová, sice skončil už po třech setech, česká talentovaná tenistka však zanechala skvělý dojem.

Třináctiletá Brenda Fruhvirtová podlehla Álize Cornetové po setech 11:16, 10:16 a 12:13. Nutno dodat, že sety na exhibici Ultimate Tennis Showdown se hrají v hrubém čase.  Jeden trvá deset minut, přičemž každá z hráček má na svůj servis pouhých patnáct vteřin. 

„Na to, že jí je třináct, hrála neskutečně. Má před sebou zářivou kariéru, nemohu se dočkat, až ji uvidím hrát za tři čtyři roky," obdivovala svou o sedmnáct let mladší soupeřku Cornetová. 

A se slovy chvály přispěchali i fanoušci. „Brenda Fruhvirtová – tohle jméno si zapamatujte," napsal jeden z nich na svůj Twitter. 

Jak se vlastně na kurtu cítila česká hráčka? „Je to něco jiného. I tak si to tady ale užívám, jsem hrozně ráda, že mohu být součástí tohoto projektu," nechala se slyšet. 

Při jedné z přestávek mezi sety přišla řeč i na to, zda Brendě nezávidí účast na francouzském podniku její sestra, Linda. „Rozhodně ne, přeje mi to," odpověděla bez váhání mladší ze sourozeneckého dua. 

Finále exhibice Ultimate Tennis Showdown je naplánováno na neděli. Střetne se v něm Álize Cornetová s Anastasijí Pavljučenkovovou, která v semifinále přehrála Ons Jabeurovou. 

Podívejte se na jeden z nejhezčích momentů Brendy Fruhvirtové v utkání