WTA Palermo: Tereza Martincová otočila svůj zápas a postupuje dále

- Michal Hladký

Tereza Martincová má za sebou povedený vstup do kvalifikace turnaje WTA v Palermu. V prvním kole narazila na Švýcarku Leonii Küngovou, kterou porazila ve třech setech.

Pětadvacetiletá Tereza Martincová hrála v posledních měsících fantastický tenis. Na exhibičních kláních si vyšlápla na Karolínu Muchovou či Jekatěrinu Alexandrovovou, tedy na jedny z nejlepších hráček na okruhu.

Jenže na začátku kvalifikačního utkání proti Leonii Küngové (155.) to nevypadalo, že by si do italského Palerma přivezla formu, kterou tak oplývala...

Možná trochu nervozita ze začátku brzdila Martincovou. První sadu prohrála proti Švýcarce 4:6 a vypadalo to, že restart sezony nemusí mít pro Češku nejlepší úvod. 

Následně však momentálně 133. tenistka světového žebříčku zabrala a začala potvrzovat roli papírové favoritky. Hned v pěti případech vzala soupeřce servis a následné dva sety ovládla v poměrech 6:2 a 6:1. 

Nicméně Tereza Martincová nesmí usnout na vavřínech. Už zítra ji čeká druhé kolo kvalifikace, do kterého nastoupí proti Aljaxandře Sasnovičové (119.), která si poradila ve dvou setech s Anastasijí Komardinovou (201.).