Rebel Kyrgios v roli samaritána. V Tokiu poslal vodu zraněnému

- Václav Petrů

Nevychovaný fracek, křupan nebo lotr. Takovou pověst má kvůli svému vystupování na kurtu i přístupu ke hře u značné části tenisového publika australský rebel Nick Kyrgios. Na turnaji v Tokiu ovšem předvedl daleko přívětivější tvář. Jeho utkání prvního kola v japonské metropoli proti Američanu Ryanu Harrisonovi přerušil na konci prvního setu náhlý kolaps diváka v hledišti, který spadl na schodech. Kyrgios nelenil a otřesenému divákovi poslal svou láhev vody.

V japonské metropoli dnes panují tropické teploty. Právě ty byly zřejmě důvodem kolapsu diváka na schodech během Kyrgiosova zápasu. Duel byl kvůli problémům diváka na deset minut přerušen a v té chvíli to přišlo. Australan se zvedl z hráčské lavice, přispěchal k místu, kde došlo ke kolapsu, a do hlediště vhodil láhev vody, kterou adresoval právě indisponovanému návštěvníkovi zápasu. Za tento samaritánský čin si jednadvacetiletý talent světového tenisu vysloužil zasloužený potlesk tribun.

Následně Australan dokráčel k dvousetové výhře nad Američanem Harrisonem v poměru 7:5, 6:2 a na turnaji v Tokiu postoupil do druhého kole, kde se utká se svým kamarádem Radkem Štěpánkem. „Je to můj dobrý kamarád, dobře spolu vycházíme. Jeho úroveň hry je pořád vysoká a pořád může být nebezpečný. Zvlášť potom na povrchu, jaký je tady,“ ocenil svého příštího soupeře Kyrgios. Tenisoví fanoušci v japonské metropoli se tak mají očividně na co těšit.