Belinda Bencicová se na turnaji v Praze nepředstaví

- Michal Hladký

Třiadvacetiletá Švýcarka Belinda Bencicová se na pražské Spartě v rámci turnaje WTA nepředstaví. Osmá žena světového žebříčku příčinu své neúčasti neuvedla. Druhou nasazenou hráčku v Praze nahradí Francouzka Alize Cornetová.

Ani turnaj na pražské Spartě se omluvenkám nevyhne. Dnes v dopoledních hodinách vydali organizátoři turnaje tiskovou zprávu, ve které ohlásili neúčast Belindy Bencicové na podniku WTA. 

Důvod, proč se do Prahy nevydá, osmá hráčka světového žebříčku neuvedla. Dá se však předpokládat, že se bude chtít připravovat na americké betony, což by bylo vzhledem k blížící se mu US Open pochopitelné rozhodnutí. 

„Lituji, že se turnaje nezúčastním. Organizátorům přeji, aby se jim podařilo uspořádat povedenou akci," podpořila na dálku Bencicová český turnaj. 

Místo v hlavním pavouku prázdné nezůstane. Švýcarku se slovenskými kořeny nahradí Alize Cornetová, devětapadesátá hráčka světového žebříčku. 

Podnik na pražské Spartě se uskuteční od 10. do 16. srpna. „Se všemi hráčkami a jejich manažery jsme v denním kontaktu. Nemáme žádné náznaky, že by měly přijít nějaké další omluvenky. Stále se připravujeme na účast mimořádně silného startovního pole," uklidňuje fanoušky ředitel turnaje David Trunda. 

Hvězdné obsazení nás čeká každopádně. Vždyť se akce zúčastní jména jako: Simona Halepová, Petra Martičová či Markéta Vondroušová. A zajímavých jmen může být více. „K dispozici máme ještě několik divokých karet. O jejich obsazení jednáme s WTA a ČTS," uvedl Trunda.