Hvězdné obsazení! V Praze se představí hned devět tenistů, kteří mají jistou účast v hlavní soutěži US Open

- Michal Hladký

Takhle kvalitně obsazený challenger v Česku dlouho nebyl. Do toho, který se 17. srpna rozehraje v Praze, se přihlásilo hned devět hráčů, kteří mají díky svému rankingovému postavení jistou účast na US Open.

O turnaje ve světě je nouze, z čehož těží pořadatelé těch menších podniků. Jedním z nich je pražský challenger, jehož dotace činí necelých 140 tisíc amerických dolarů. 

Českou metropoli čeká příliv hvězdných tenistů, mezi které patří například tuzemská jednička Jiří Veselý (65.), Francouz Pierre-Hugues Herbert (71.) či Němec Philipp Kohlschreiber (74.). Celkově se do turnaje přihlásilo devět tenistů, kteří mají jistou účast v hlavní soutěži letošního US Open. Na celý jejich výčet se můžete podívat níže. 

Fanoušci se mohou těšit i na Lukáše Rosola, tedy trojnásobného vítěze pražského podniku, který naposledy pražský challenger ovládl předloni.

Turnaj nepřijde ani o zástupce od našich jižních sousedů. Přihlášku do Prahy podal už Martin Kližan, momentálně 159. tenista světového žebříčku. 

Challenger v našem hlavním městě se uskuteční od 17. do 23. srpna. Bude prvním turnajem této kategorie z plánovaných čtyř. Druhý se uskuteční taktéž v Praze, ty další pak v Ostravě a Prostějově.