Příští rok mu bude čtyřicet, přesto poráží mladé pušky. Jak si Jaroslav Pospíšil podmaňuje Liberec?

- Michal Hladký, Jan Kousal

Jaroslav Pospíšil, bývalý 103. hráč světového žebříčku, má nejlepší roky za sebou. Teda alespoň podle výsledků z posledních let. Pokud totiž jde o jeho výkony na libereckém turnaji Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta, tak stále nepřestává udivovat.

Devětatřicetiletý Pospíšil se musel do hlavního turnaje Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta prokousat skrz tříkolovou kvalifikaci, ve které porazil například talentovaného Daniela Siniakova. 

A skupinová fáze libereckého podniku pro Jaroslava Pospíšila nezačala nejlépe. V prvním utkání podlehl Janu Šátralovi ve třech setech, načež si však spravil chuť a porazil Davida Poljaka. 

Před třetím zápasem z turnaje odstoupil Jan Šátral, vidina postupu tedy nabírala pro Pospíšila reálnějších obrysů. 

„Byl by naprostý nesmysl, kdyby se mi podařilo postoupit do semifinále. Vždyť jsem do turnaje šel až z kvalifikace," pravil devětatřicetiletý tenista před závěrečným hracím kolem. 

No a tento „nesmysl" se stal realitou. 

Jaroslav Pospíšil ve třech sadách porazil Andrewa Paulsona a mohl slavit postup. „Za vítězství jsem nesmírně rád, pocity jsou skvělé," radoval se po utkání v rozhovoru pro Tenisový svět. 

Na jeho výkonech to možná není úplně znát, ale fakt, že tělo stárne, si nejde odmyslet. „Co dělá se mnou šest zápasů v pěti dnech? To se nedá popsat. (směje se) Ve třetím setu jsem byl bez energie, ale silou vůle jsem to dohrál," popisuje své obtíže Pospíšil. 

Pokračování pozoruhodného příběhu? Dnes. V semifinále narazí český veterán na mladou pušku v podobě Jonáše Forejtka, jejichž zápolení budete moct sledovat od 14:00.