WTA

WTA Palermo: Martincová poznala soupeřku do kvalifikace. Později hrozí nasazená trojka

- Radek Štohl

Během pátečního odpoledne byla rozlosována kvalifikace ženské dvouhry v Palermu. Do bojů o hlavní soutěž zasáhne také jedna Češka –⁠ Tereza Martincová. Členka širšího fedcupového výběru se v úvodním kole utká s Leonie Küngovou ze Švýcarska.

Tereza Martincová se aktuálně nachází na 133. místě žebříčku dvouhry. Její devatenáctiletá soupeřka se ocitá o dvaadvacet příček níže, před sebou však má slibnou budoucnost.

Küngová se před dvěma lety objevila ve finále juniorské dvouhry Wimbledonu, do hlavní soutěže se přitom musela probojovat z kvalifikace. Na juniorském kombinovaném žebříčku to nejdále dotáhla na devětadvacáté místo.

Pokud se Martincové podaří úvodní zrádné kolo zvládnout, tak ve druhém zápase ji bude čekat vítězka zápasu Anastasija Komardinová (202.) –⁠ Aljaksandra Sasnovičová (119.). V závěrečném finálovém kole se poté nejspíše představí třetí nasazená Greet Minnenová (104.)

Martincová během tenisové pauzy odehrála deset soutěžních zápasů ve dvouhře. Mimo jiné zaujala výhrami nad Karolínou Muchovou nebo Jekatěrinou Alexandrovovou. Na začátku července debutovala v českém fedcupovém týmu, když se zúčastnila Poháru přátelství proti Slovensku.

Do hry se dostala také Küngová. V rodném Švýcarsku odehrála čtyři turnaje, na Swiss Masters se probojovala do finále dvouhry.