Brenda Fruhvirtová se jde předvést na prestižní exhibici. Na koho narazí?

- Michal Hladký

Ultimate Tennis Showdown 2020. Tak zní celý název prestižní francouzské exhibice, která se snaží svými atypickými pravidly rozproudit debaty v tenisových kruzích o tom, jak by měla vypadat budoucnost tohoto sportu. A u druhého pořádaného podniku bude i třináctiletá Brenda Fruhvirtová, jedna z největších nadějí českého tenisu.

Jeden oddechový čas, jenž trvá třicet vteřin. Tenisté musí ke komunikaci s trenéry používat sluchátka. Naprosto odlišný systém počítání bodů. To je výčet několika atypických pravidel, kterými se pyšní francouzská exhibice Ultimate Tennis Showdown 2020. 

Druhá zastávka tohoto miniturnaje bude disponovat i ženskou kategorií, ve které se představí hned trojice světových tenistek. A ta čtvrtá? Talentovaná Brenda Fruhvirtová, jež má potenciál minimálně každou z nich ve výčtu úspěchů napodobit.

První semifinálovou dvojici tvoří třináctiletá tenistka a Francouzka Alize Cornetová, momentálně hráčka šesté desítky žebříčku WTA. Jejich souboj se uskuteční tuto sobotu od 21:45 místního času.

Ve druhém duelu proti sobě nastoupí Tunisanka Ons Jabeurová a Ruska Anastasija Pavljučenkovová, obě jsou hráčkami TOP 50 světového žebříčku. Jejich vzájemné měření sil je taktéž naplánováno na tuto sobotu, přesněji se zápas odehraje ve 23:00. 

K finálovému duelu tenistky nastoupí v neděli. Česká účast v něm rozhodně není nereálná, vždyť Brenda ukázala, že se světových hráček nebojí. Není to tak dávno, co například porazila Kateřinu Siniakovou.