Zbytečné plýtvání? Divoké karty na Western & Southern Open obdržely Naomi Ósakaová a Sloane Stephensová

- Michal Hladký

Divoká karta – způsob, díky kterému se na velkém turnaji objeví zajímavá jména, která by jinak na hlavní soutěž skrz rankingové postavení neměla nárok. Jenže to není případ letošního Western & Southern Open. Proč? Divoké karty obdržely i Naomi Ósakaová a Sloane Stephensová, tedy tenistky, které by neměly jediný problém se do pavouka turnaje dostat.

Jedna je desátá na světě, druhá sedmatřicátá. Účast v hlavní části amerického Western & Southern Open by měly Naomi Ósakaová a Sloane Stephensová jistou, jenomže to by se musely do turnaje včas přihlásit. Nestalo se tak, organizátoři turnaje tím pádem musely zbytečně vyhodit dvě divoké karty oknem. 

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. „Je to nefér vůči hráčkám z nižších pater žebříčku. Myslím si, že pokud se hráčky takového kalibru zapomenou přihlásit, neměly by divokou kartu obdržet," komentoval oficiální oznámení turnaje jeden z uživatelů Twitteru. 

Abychom nezůstali jen u negativních aspektů, tak zbylé tři divoké karty byly přiděleny zajímavým jménům:

Caty McNallyová je teprve osmnáctiletou americkou hráčkou, která se už nyní nachází na 124. místě žebříčku WTA. Kim Clijstersová, bývalá světová jednička, jež se momentálně snaží o comeback na profesionální okruh. Poslední divokou kartu obdržela Venus Williamsová, taktéž bývala světová jednička, na rozdíl od Belgičanky ale stále disponuje kvalitním rankingem – 67. příčkou.

Začátek turnaje Western & Southern Open je naplánován na 20. srpna. Zúčastní se ho světová elita, z Češek například Petra Kvitová, Markéta Vondroušová či Karolína Plíšková, které se v roce 2016 podařilo podnik v americkém Cincinnati ovládnout.