Příběh Lindy Noskové. V Liberci neměla hrát, teď útočí na semifinále

- Radek Štohl, Jan Kousal

Hektickou středu prožila Linda Nosková. Patnáctiletá Češka po odhlášení nasazené jedničky Barbory Krejčíkové dostala příležitost zahrát si hlavní soutěž, kvůli které ji čekal dlouhý přesun do Liberce. O necelý den později si poradila s Darjou Viďmanovou, zásluhou čehož má šanci na semifinále.

„Můj příběh je skutečně zajímavý. Jsem jedna z mála tenistek, která prohrála v kvalifikaci, a teď útočí na postup," rozpovídala se Nosková v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Kvalifikační osudí české naději nevyšlo podle představ. Po výhrách nad Denisou Hindovou a Nikolou Tomanovou ve finále prohrála s Veronikou Vlkovskou. „Moc mi nešel forhend, příliš jsem na to spěchala," uvědomila si aktuálně třiatřicátá hráčka juniorského žebříčku.

Zpět ale k rychlému návratu do Liberce. „Vstávala jsem někdy v jedenáct, ve tři mi volala mamka, že pan Adamovský (Jiří Adamovský, supervizor turnaje) mi dal lucky loser do hlavní soutěže. Vyjeli jsme okolo šesté sedmé, byli jsme tady v jedenáct. Spát jsem šla o půl dvanácté. Prostě jsem si za dvacet minut sbalila a jeli jsme," popsala Nosková s úsměvem.

Ve čtvrtek ji pořadatelé dopřáli dostatek odpočinku, svůj zápas odehrála jako poslední ze všech. Na kurt se ke všemu dostala až po tři čtvrtě na pět. Finalistku předešlého dílu v Prostějově Darju Viďmanovou nakonec porazila 6:3, 6:4.

„V prvním setu měla míček na 4:1, v podstatě zkazila nahraný forhend do sítě. O ten gem jsme se tahaly, nakonec jsem ho vyhrála a bylo to 2:3. Ve druhém jsem také otočila nepříznivý vývoj," připomněla mladá hráčka, která za stavu 1:3 při podání soupeřky vyhrála pět míčků v řadě, zásluhou čehož tak Viďmanovou dokázala rebrejknout.

K postupu do semifinále Nosková musí v pátek bezpodmínečně vyhrát. Jak by to poté bylo s jejím dalším účinkováním na turnaji, zatím nepřemýšlí. „Uvidíme, kdo vyhraje, a kdo prohraje. Samozřejmě se budu snažit hrát co nejlépe a vyhrát, což je vždy můj cíl," dodala v listopadu šestnáctiletá tenistka.