WTA

Pohroma pro organizátory! Z US Open se odhlásila ženská světová jednička

- Michal Hladký

Těžko říct, jak se včera usínalo organizátorům amerického grandslamu. Fakt, že se z US Open odhlásila světová jednička Ashleigh Bartyová, jim bude šrotovat v hlavách ještě pořádně dlouho. Australanka se rozhodla poté, co zvážila rizika spojená s šířením nemoci COVID-19, kterým by totiž vystavila nejen sebe, ale taktéž celý svůj tým.

Americký grandslam bez světové jedničky. Ashleigh Bartyová se rozhodla na americký kontinent neodcestovat. „Je tu velké riziko spojené s koronavirovou krizí. Nerada bych ohrozila jak sebe, tak svůj tým," okomentovala důvod své neúčasti australská světová jednička. 

„Přeji Americké tenisové asociaci, ať se jim nadcházející turnaje povedou. Já už se nemohu dočkat, až se příští rok vrátím na americké kurty," podpořila organizátory Bartyová, která však na US Open nikdy velký výsledek neudělala. Nejdál se dostala do osmifinále. 

Kdoví, zda se vůbec letos Australanka ještě na kurty dostane. Sama ještě nepotvrdila, zda se zúčastní podzimního French Open, na kterém by obhajovala loňský titul.

Letošní US Open – první grandslam po návratu na kurty. Velká sláva, nicméně pokud se budou světové hvězdy pokračovat ve šlépějích Ashleigh Bartyová, tak celý turnaj může razantně ztratit na prestiži. Vždyť většina tenistů stále neví, zda do Ameriky vyrazit. 

Vše napovídá tomu, že se na amerických betonech nepředstaví ani Simona Halepová. Rumunka se nepřihlásila na žádný z turnajů, který US Open předchází. K tomu se nyní odhlásila i z turnaje v italském Palermu. 

Ať už to dopadne jakkoliv, US Open 2020 bude speciálním turnajem. V jakém smyslu? To se dozvíme 31.8., kdy tento vyhlášený podnik započne.