Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta: Forejtek a Kolář zvítězili podruhé. Uspěla náhradnice Nosková

- Redakce

Jonáš Forejtek i Zdeněk Kolář se v Liberci dočkali druhé výhry, proti sobě se tak utkají o postup ze skupiny. Mezi ženami na výhru dosáhla náhradnice Linda Nosková, která má šanci na semifinále.

Paulson překvapil Šátrala
Andrew Paulson ve dvou setech vyzrál na Jana Šátrala, kterého porazil 6:3, 7:5. Osmnáctiletý tenista měl největší problémy hned v úvodní hře, ve které zažehnal tři brejkboly soupeře. Na returnu naopak získal tři brejky. Ve skupině C tak všichni aktéři mají po jedné výhře.

Pospíšil našel recept na Poljaka
Jaroslav Pospíšil ve čtvrtečním odpoledním zápase přehrál Davida Poljaka dvakrát 6:3. Pospíšil v celém utkání nepřišel o jediný servis, na returnu protihráče uspěl třikrát. Zkušený tenista se tak vrátil do bojů o postup mezi čtyři nejlepší hráče.

Sačko si dokráčel pro druhou výhru
Vitalij Sačko uspěl také ve druhém zápase skupiny D. Po Adamu Pavláskovi porazil Jiřího Lehečku 6:4, 6:1, zásluhou čehož ho v pátek čeká přímý souboj o semifinále s Michaelem Vrbenským. 

Nejedlý si zahraje o postup
Pavel Nejedlý porazil ve dvou jasných setech Marka Gengela (6:1, 6:2), když jejich vzájemné měření sil trvalo něco málo přes jednu hodinu. Sedmadvacetiletému tenistovi teď k postupu do vyřazovací fáze stačí, aby v posledním skupinovém utkání porazil Václava Šafránka.  

Šafránek odvracel mečbol, přesto Svrčinu porazil
Utkání mezi Václavem Šafránkem a Daliborem Svrčinou dospělo až do třetího setu. V něm si mladší ze dvojice vypracoval za stavu 5:4 mečbol, ani to ale na výhru nestačilo. Šafránek disponoval v koncovce pevnějšími nervy, což mu přineslo výhru 6:1, 2:6 a 7:6 (3). 

Dvouhra mužů
Václav Šafránek – Dalibor Svrčina 6:1, 2:6, 7:6 (3) 
Pavel Nejedlý – Marek Gengel 6:1, 6:2 
Vitalij Sačko (UKR) – Jiří Lehečka 6:4, 6:1 
Adam Pavlásek – Michael Vrbenský 2:3, skreč Pavlásek 
Jonáš Forejtek – Robin Staněk 6:4, skreč Staněk
Zdeněk Kolář – Martin Krumich 6:2, 6:2
Jan Šátral – Andrew Paulson 3:6, 5:7
David Poljak – Jaroslav Pospíšil 3:6, 3:6

Náhradnice Nosková přehrála Viďmanovou
Linda Nosková, která je v Liberci jako náhradnice za Barboru Krejčíkovou, zvládla svůj úvodní zápas na turnaji. Ve čtvrtečním duelu porazila Darju Viďmanovou 6:3, 6:4, v obou sadách se dokázala vrátit ze stavu 1:3. Všechny tenistky ve skupině mají po jednom vítězství.

Smitková proti Horáčkové nezaváhala
Tereza Smitková nastupovala do utkání proti Gabriele Horáčkové v pozici jasné favoritky. Soupeřku porazila po setech 6:4 a 6:1, skupinu tak po dvou výhrách vede. Přesto záverečný duel vypustit nemůže, stále totiž nemá nic jistého. 

Vlkovská si poradila také s Miklovou
Veronika Vlkovská se v základní skupině B dočkala druhé výhry. Dvaadvacetiletá tenistka po vítězství nad Jesikou Malečkou porazila Barboru Miklovou dvakrát 6:4. Vlkovská přitom v obou setech byla set pozadu.

Dvouhra žen
Tereza Smitková – Gabriela Horáčková 6:4, 6:1 
Karolína Kubáňová – Sára Bejlek 6:1, 6:4 
Jesika Malečková – Nikola Bartůňková 6:7(5), 7:5, 6:3 
Veronika Vlkovská – Barbora Miklová 6:4, 6:4 
Johana Marková – Miriam Kolodziejová 3:6, 6:3, 6:3 
Anastasia Detiuc – Anna Sisková 6:7(3), 3:6
Darja Viďmanová – Linda Nosková 3:6, 4:6 
Aneta Laboutková – Lucie Havlíčková 6:4, 6:1