Generálku na newyorský grandslam plánuje hrát šest Češek. Plíšková jedničkou

- Jan Havlovic

Za tři týdny by měl proběhnout v New Yorku turnaj Western & Southern Open, který se letos vyjímečně neodehraje v Cincinnati. Účast na generálce před US Open plánuje šest Češek, které mají díky žebříkovému postavení zajištěný start v hlavní soutěži. Nasazenou jedničkou celého turnaje by měla být Karolína Plíšková.

Koronavirová pandemie zapříčinila, že se tradiční turnaj Western & Southern Open uskuteční vůbec poprvé v newyorském areálu ve Flushing Meadows. Tento tenisový turnaj tak bude generálkou na nadcházející US Open nejen pro tenisty, ale také pro pořadatelé. Turnaj totiž budou provázet přísná bezpečnostní a především hygienická opatření. 

Pořadatelé zveřejnili ve středu startovní listinu přihlášených tenistů a tenistek. V hlavní soutěži plánuje startovat hned šest českých hráček. 

Hlavní pozornost bude upřena na Karolína Plíškovou, která by měla hájit pozici nasazené jedničky. Světová trojka triumfovala v Cincinnati před čtyřmi lety, v loňském roce došla do čtvrtfinále.

Druhou nejvýše nasazenou českou tenistkou bude Petra Kvitová, ta je podle startovní listiny nasazenou sedmičkou a bude obhajovat loňskou účast ve druhém kole. Start v New Yorku plánuje Markéta Vondroušová, která hrála turnaj v Cincinnati pouze jednou. Před dvěma lety skončila v prvním kole na raketě Australanky Bartyové. 

Na turnaj Wester & Southern Open je přihlášena také Karolína Muchová, která si na tomto podniku připíše premiérovou účast. Barbora Strýcová bude na tomto turnaji startovat v hlavní soutěži singlu již podeváté.

Do hlavní soutěže se dostala také Marie Bouzková, která si stejně jako Karolína Muchová připíše na tomto turnaji premiérovou účast. 

Kompletní startovní pole hlavní soutěže Western & Southern Open najdete ZDE. V nejbližších dnech by měla být zveřejněna startovní listina kvalifikace mužů a žen.