Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta: Forejtek vykročil vítězně za hattrickem, Krejčíková z turnaje odstoupila

- Redakce

Ve středu odstartovala v Liberci hlavní soutěž. Jonáš Forejtek zahájil úspěšně cestu za třetím titulem v řadě z akcí Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta. Devatenáctiletý tenista přehrál Martina Krumicha ve dvou setech. Dařilo se také Václavu Šafránkovi, který ztratil v souboji s Markem Gengelem jen dva gemy. Vítězný vstup do turnaje má za sebou také Tereza Smitková, která ve třech setech udolala kvalifikantku Karolínu Kubáňovou. Vstup do turnaje naopak nevyšel Barboře Krejčíkové, která podlehla po vyrovnaném průběhu Miriam Kolodziejové a v odpoledních hodinách z turnaje odstoupila. Její místo v hlavní soutěži nahradí Linda Nosková.

Šafránek ztratil jen dva gemy
Václav Šafránek zaznamenal výborný vstup do turnaje v Prostějově, když v úvodním duelu ztratil jen dva gemy. Aktuálně 321. tenista světa porazil Marka Gengela za pouhých 45 minut po setech dvakrát 6:1. 

Nejedlý přehrál Svrčinu
Pavel Nejedlý rovněž vstoupil vítězně do hlavní soutěže turnaje v Liberci. Zkušený tenista přehrál sedmnáctiletého Dalibora Svrčinu po setech dvakrát 6:2.

Kolář přehrál Staňka
Zdeněk Kolář si na turnaji v Liberci připsal první výhru. Třiadvacetiletý člen českého daviscupového přehrála ve středečním duelu Robina Staňka, úspěšného kvalifikanta, za 83 minut po setech 7:5, 6:1. Kolář nevstoupil do zápasu dobře, když prohrával 0:4, poté ale duel otočil. „Robin vstoupil do zápasu dobře, nechyboval. Postupně jsem se rozehrával a nakonec to dopadlo dobře,“ hodnotil Kolář duel v rozhovoru pro Tenisový svět. 

Šátral udolal veterána Pospíšila
Jan Šátral vybojoval první výhru na turnaji v Liberci, ale musel na kurtu strávit bezmála dvě a půl hodiny. Hráč z čtvrté stovky svedl tuhou bitvu s devětatřicetiletým veteránem Jaroslavem Pospíšilem, kterého porazil po setech 7:6(5), 1:6 a 6:3.

Dvouhra mužů
Václav Šafránek – Marek Gengel 6:1, 6:1
Pavel Nejedlý – Dalibor Svrčina 6:2, 6:2
Jonáš Forejtek – Martin Krumich 6:2, 7:5
Zdeněk Kolář – Robin Staněk 7:5, 6:1
Jan Šátral – Jaroslav Pospíšil 7:6(5), 1:6, 6:3
David Poljak – Andrew Paulson 2:6, 7:6(4), 7:5
Michael Vrbenský – Jiří Lehečka 6:4, 4:6, 6:2
Adam Pavlásek – Vitalij Sačko (UKR) 4:6, 2:6

Detiuc prohrála počtvrté v řadě
Anastasia Detiuc si připsala v Liberci čtvrtou singlovou prohru v řadě. Jednadvacetiletá tenistka okupující 363. místo v žebříčku WTA prohrála s Anetou Laboutkovou, které podlehla za 82 minut po setech 4:6 a 1:6. Úspěšná kvalifikantka Laboutková si naopak připsala v Liberci již čtvrtou výhru. „Jsem ráda, že jsem to zvládla, ale musím přiznat, že jsem se trápila. Myslím, že to z obou stran nebylo ono,“ hodnotila duel dvacetiletá Laboutková. 

Čtrnáctiletá Sára Bejlek si vyšlápla na Horáčkovou
Teprve čtrnáctiletá Sára Bejlek má za sebou vítězný vstup do turnaje v Liberci. Mladá tenistka si vyšlápla na Gabrielu Horáčkovou, 646. hráčku světa, kterou porazila za 81 minut po setech 6:4, 6:3. 

Krejčíková prohrála s Kolodziejovou
Barbora Krejčíková usiluje v Liberci o třetí titul v řadě, ale vstup do turnaje v Liberci neměla vítězný. Nejvýše nasazená hráčka ženského pavouka podlehla ve vyrovnaném duelu Miriam Kolodziejové za dvě hodiny po setech 4:6 a 6:7(2) a oplatila Krejčíkové porážku z Prostějova. „Jsem ráda, že se mi tento duel podařilo dovést do vítězného konce. V Prostějově jsem nad Bárou vedla v obou setech, ale prohrála jsem, takže jsem ráda, že jsem tentokrát oba sety vyhrála,“ uvedla Kolodziejová, členka českého fedcupového týmu. 

Dvouhra žen
Anastasia Detiuc – Aneta Laboutková 4:6, 1:6
Anna Sisková – Lucie Havlíčková 6:0, 6:4
Gabriela Horáčková – Sára Bejlek 4:6, 3:6
Tereza Smitková – Karolína Kubáňová 4:6, 7:5, 6:1
Barbora Krejčíková – Miriam Kolodziejová 4:6, 6:7(2)
Johana Marková – Darja Viďmanová 4:6, 6:4, 3:6
Jesika Malečková – Veronika Vlkovská 6:4, 3:6, 6:7(5)
Barbora Miklová – Nikola Bartůňková 4:6, 4:6