Čorič reaguje na ostré komentáře Kyrgiose. Po bitvě je každý generál, říká Chorvat

- Jan Havlovic

Borna Čorič je jedním z profesionálních tenistů, který si prošel nemocí COVID-19. Aktuálně 33. hráč světa se nakazil na akci Adria Tour, která musela být předčasně ukončena. Tenisty tehdy kritizoval zejména Australan Kyrgios. „To je prostě on. Nemám žádné jiné vysvětlení,“ ohlíží se Čorič za měsíc starou situací. Kyrgios přispěchal na sociální sítí s rychlou reakcí.

„Takhle to dopadá, když ignorujete protokoly,“ vzkázal před měsícem Kyrgios skupince tenisových kolegů, kteří se zúčastnili exhibiční série turnajů Adria Tour. K Australanovi se přidali i další tenisové osobnosti a kritika se valila především na Novaka Djokoviče, organizátora celé akce. 

Mezi nakaženými byl i Chorvat Borna Čorič, který se dostal do kontaktu s Bulharem Grigorem Dimitrovem. Třiadvacetiletý tenista se z nemoci úspěšně vyléčil a nyní se v rozhovoru pro deník Espreso vyjádřil ke slovům kritiky z úst Nicka Kyrgiose. 

„To je prostě on. Nemám žádné jiné vysvětlení. Četl jsem, co napsal, ale popravdě jsem se o to moc nestaral. Po bitvě je každý generál,“ ohlíží se Čorič.

Čoriče také překvapilo, že reagoval zrovna Nick Kyrgios, který má v tenisovém světě pověst průšviháře. „Neřeknu, kdyby dával lekce někdo jiný, ale zrovna Kyrgios?! Ale ok, je to jeho styl,“ uvedla bývalá světová dvanáctka. 

Kyrgios poté reagoval také na incident Alexandera Zvereva, který byl krátce po Adria Tour zachycen fotografy na večírku v Monaku. Tohle chování odsoudil i samotný Čorič. „Zverev jednal špatně, ale nevidím potřebu takhle hanit ostatní tenisty. Já bych to neudělal, ale znovu říkám – to je prostě Kyrgios,“ dodal závěrem svěřenec českého trenéra Martina Štěpánka. 

Australan Kyrgios přispěchal na sociální sítí s rychlou reakcí. „Máte v hlavě kameny? Můžeš se postavit za své kamarády, já se jen snažil, abyste byli zodpovědní. Jsou to jen tenisté, nejsou ničím speciální. Stejně jsem si myslel, že intelektuální úroveň Čoriče se rovná nule," vzkázal Kyrgios přes Twitter. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

I’m corona-free and happy to be back on the court! It feels good to practice outdoors again ☀️

Příspěvek sdílený Borna Coric (@bornacoric),Čec 10, 2020 v 9:17 PDT