WTA

Další rána pro Palermo! Kroky Halepové následuje britská hvězda

- Michal Hladký

Nejdříve to byla Rumunka Somina Halepová, která se z pozice nejatraktivnějšího jména na listině účastnic turnaje v italském Palermu rozhodla z tamního podniku odhlásit. Tohle pořadatele pořádně zasáhlo, nicméně to vypadá, že čas na lízání ran ještě není. Ještě nějaké přibudou, minimálně totiž ta v podobě odhlášení hvězdné Johanny Kontaové.

Poté, co hráčskou listinu Palerma opustila Simona Halepová, se stala Johanna Kontaová nejvýše nasazenou tenistkou celého turnaje. Jenže světová čtrnáctka učinila podobné rozhodnutí jako Rumunka – z podniku se odhlásila, nutno však dodat, že ze zcela jiných důvodů jak její soupeřka. 

Rumunská hvězda oznámila, že nechce pokoušet své zdraví a vzhledem k rostoucímu počtu nakažených COVIDem-19 ve své zemi do Itálie neodcestuje.

Nicméně na rozhodnutí Kontaové neměla situace ve světě na žádný vliv, chce se jen připravovat na betony v USA, kde má v plánu startovat na dobře obsazeném turnaji v Cincinnati. 

A bude to nejspíše potřeba...

Během koronavirové pandemii sehrála Kontaová jen jedno utkání, a to na exhibici v rodné Británii. Zde nastoupila proti Burrageová, hráčce třetí stovky světového žebříčku, a prohrála jasně ve dvou setech. 

Turnaj v Palermu (3.8. – 9.8.) bude prvním podnikem po restartu okruhu WTA. Disponuje bohatým českým zastoupením, mezi jmény figurují například Markéta Vondroušová, Karolína Muchová či Kristýna Plíšková.