Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta: Vlkovská je první postupující, Pospíšil musel otáčet

- Redakce

Na akci Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta dnes vyvrcholí kvalifikace. První postupující tenistkou do hlavní soutěže se stala Veronika Vlkovská, která postoupila přes kvalifikační síto potřetí v řadě. Do hlavní soutěže míří veterán Jaroslav Pospíšil, který otočil duel proti Tadeáši Paroulkovi, když zvítězil v supertiebreaku 10:4. Uspěl i Robin Staněk.

Vlkovská si zajistila místo v hlavní soutěži
Veronika Vlkovská je první tenistkou, postupující do hlavní soutěže. Akutálně 1003. hráčka světa zvládla v úterý dva zápasy, když porazila ve dvou setech Kristýnu Tomajkovou a v odpoledním duelu i Lindu Noskovou, kterou přehrála po setech 6:4, 6:2. Vlkovská postoupila přes kvalifikační síto na třetím turnaji v řadě, když uspěla v kvalifikaci i na Macha Lake Open a Moravia Open.

Pospíšil otočil duel s Paroulkem
Mezi muži si jako první zajistil postup do hlavní soutěže veterán Jaroslav Pospíšil. Devětatřicetiletý tenista otočil duel proti Tadeáši Paroulkovi, když zvítězil po dvouhodinovém boji po setech 1:6, 7:6(2) a 10:4.

Staněk je v hlavní soutěži
Robin Staněk se podruhé v řadě probojoval z kvalifikace do hlavní soutěže. Žebříčkově nejvýše postavený hráč kvalifikace porazil v těsném duelu sedmnáctiletého Toby Kodate za hodinu a půl hry po setech 7:5 a 7:6(2).

Daniel Siniakov v kvalifikaci končí na úkor Jaroslava Pospíšila 
V obou setech držel Siniakov se svým soupeřem krok, ani jednu koncovku ale nezvládl. Po setech 5:7 a 4:6 si zahraje finále kvalifikace Jaroslav Pospíšil, kterého čeká Tadeáš Paroulek. 

Petr Michnev nestačil na Tadeáše Paroulka
Utkání, jež nemělo papírového favorita. Nakonec se raduje z postupu do finále kvalifikace Tadeáš Paroulek, jenž zvládl identické koncovky obou setů a slaví vítězství 6:4, 6:4. O místo, které zaručuje účast v hlavní části turnaje, se Paroulek utká s Jaroslavem Pospíšilem. 

2. kolo kvalifikace mužů
Tadeáš Paroulek – Petr Michnev 6:4, 6:4
Daniel Siniakov – Jaroslav Pospíšil 5:7, 4:6
Toby Kodat (USA) – Filip Duda 7:5, 3:6, 10:6
Robin Staněk – Dominik Reček 7:5, 6:4 

2. kolo kvalifikace žen
Nikola Tomanová – Linda Nosková 4:6, 4:6 
Veronika Vlkovská – Kristýna Tomajková 6:3, 6:2
Tereza Janatová – Aneta Laboutková 4:6, 3:6
Nikola Břečková – Karolína Kubáňová 6:4, 3:6, 5:10 

Finále kvalifikace mužů
Tadeáš Paroulek – Jaroslav Pospíšil 6:1, 6:7(2), 4:10
Toby Kodat (USA) – Robin Staněk 5:7, 6:7(2)

Finále kvalifikace žen
Linda Nosková – Veronika Vlkovská 4:6, 2:6
Aneta Laboutková – Karolína Kubáňová – bez boje