Zpátky ke kořenům. Kerberová obnovuje spolupráci, která ji dovedla na vrchol

- Marek Bartošík

Angelique Kerberová má staronového trenéra – je jím krajan Torben Beltz, jenž ji už vedl v letech 2003–2004, 2011–2013 a 2015–2017. Třiačtyřicetiletý Němec pomohl Kerberové k její dosud nejúspěšnější sezóně kariéry, když v roce 2016 ovládla Australian Open, US Open, získala olympijské stříbro a stala se světovou jedničkou.

Spojení Angelique Kerberová, Torben Beltz je znovu realitou. Německý trenér se necelé tři týdny po odchodu od Chorvatky Donny Vekičové vrací k tenistce, kterou v roce 2016 dovedl ke dvěma grandslamovým vavřínům a na první místo žebříčku. Informace se objevila mimo jiné na německém Eurosportu.

Beltz působil od listopadu 2017 v týmu Vekičové, jež se pod jeho vedením probojovala do elitní dvacítky a zahrála si také první grandslamové čtvrtfinále (US Open 2019). Německý trenér zveřejnil oznámení o ukončení spolupráce 8. července, důvodem měly být „rozdílné názory na organizaci tréninků a na turnajový plán po restartu sezóny“.

Už od té doby se spekulovalo o jeho dalším působení, které je nyní odtajněno. V týmu Kerberové tak nahradí Dietera Kindlmanna, jenž se trenérské funkce u hvězdné Němky ujal na sklonku loňského roku. Ještě před ním Kerberová vystřídala dva trenéry, a sice Rainera Schüttlera a Wima Fissetteho.

Dvaatřicetiletá Kerberová je aktuálně na 21. místě v žebříčku. Letos se zúčastnila tří turnajů – na Australian Open a v Adelaide uhrála osmifinále, v Brisbane skončila v prvním kole. Ve dvouhře naposledy získala titul ve Wimbledonu 2018.