Vstupní karanténa pro tenisty? Pořadatelé Australian Open vyhlíží inspiraci na blížících se grandslamech

- Jan Havlovic

Další ročník Australian Open je na programu až za půl roku. Pořadatelé tohoto grandslamového turnaje již nyní usilovně vymýšlí varianty, jak turnaj bezpečně uspořádat, aby došlo ke splnění bezpečnostních a hygienických opatřeních proti šíření koronaviru. Ve hře je i možnost, že by aktéři Australian Open museli nastoupit po příjezdu do země do vstupní karantény.

Na pořadatelé grandslamového turnaje v Melbourne čeká na začátku příštího roku velká výzva. Budou muset zajistit bezpečné prostředí jak pro tenisty, tak také pro diváky. Je otázkou, v jaké fázi bude pandemie na začátku příštího roku, ale je jisté, že Australian Open neproběhne v podobě, na jakou jsme zvyklí. 

Šéf australského tenisu Craig Tiley a jeho tým již usilovně promýšlejí jednotlivé varianty a podoby bezpečnostních a hygienických opatřeních. Tiley uvedl, že jednou z možností je vstupní karanténa pro účastníky tenisového turnaje. 

Tenisté nastoupí po příletu do země do karantény, posléze budou testováni na koronavirus a až poté budou mít možnost se ubytovat v jednom z prověřených hotelů. Počítá se také s tím, že aktéři turnaje budou využívat jen oficiální shuttle servis.

Bezpečnostní opatření se výrazně dotknou také fanoušků v Melbourne Parku. Kapacita ochozů jednotlivých tenisových arén bude omezena na polovinu z důvodu dodržování bezpečnostních odstupů.

Pořadatelé Australian Open se chtějí rovněž inspirovat na US Open a Roland Garros. Oba grandslamové turnaje proběhnou na podzim tohoto roku za přísných bezpečnostních a hygienických podmínek.