Příští týden začíná třetí díl Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta. Budou k vidění hattricky?

- Radek Štohl

Po Starých Splavech a Prostějově se bude hrát také v Liberci. Od 27. července do 2. srpna se uskuteční závěrečný díl Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta, přičemž o titul se znovu pokusí Barbora Krejčíková a Jonáš Forejtek. Oba budou cílit na třetí trofej z této série.

V závěru června se konal turnaj ve Starých Splavech. Barbora Krejčíková ve finále překvapila Kateřinu Siniakovou, Jonáš Forejtek se trofeje dočkal poté, co do finále nemohl zasáhnout Lukáš Rosol. 

O čtrnáct později se v závěrečný den turnaje opětovně objevili vítězové z prvního dílu Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta. Zatímco Krejčíková si v Prostějově poradila s překvapením Darjou Viďmanovou, Forejtek v duelu mládí přehrál Jiřího Lehečku.

Na přelomu července a srpna bude k vidění závěrečný třetí díl. A Barbora Krejčíková s Jonášem Forejtkem by u toho znovu neměli chybět, což znamená jediné –⁠ útok na hattrick.

Oproti Starým Splavům a Prostějovu by Krejčíkové již neměla konkurovat Kateřina Siniaková, v hlavní soutěži se naopak objeví zkušená Lucie Hradecká. Mezi přihlášenými jsou Johana Marková nebo Anna Sisková.

Mužská část nabídne nabitější startovní pole. Kromě Forejtka se představí Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, o kvalitní výsledek budou usilovat Václav Šafránek či Jan Šátral.

Stejně jako při předchozích dvou turnajích se bude hrát tříkolová kvalifikace, po které se do osudí dostanou základní skupiny po čtyřech účastnících. Následovat budou semifinálové zápasy, v neděli druhého srpna se rozhodne o držitelích titulů.