Pardubická juniorka 2020: Letošní ročník nabízí silné obsazení. Nechybí vítěz juniorského Australian Open

- Radek Štohl

Také v letošním roce se bude konat Pardubická juniorka. Celkově třiadevadesátého ročníku se z českých talentovaných tenistů zúčastní vítěz loňské juniorské čtyřhry Australian Open Dalibor Svrčina, mezi dívkami budou k vidění Linda Nosková nebo Nikola Bartůňková.

Mezinárodní juniorské soutěže znovu začnou až na začátku září, což nahrává letošnímu silnému startovnímu poli. Po roční absenci se mezi domácí elitou znovu představí Dalibor Svrčina, který při uplynulém ročníku chyběl kvůli náročnému programu.

Nejvýše nasazeného hráče turnaje budou následovat další talentovaní tenisté. Obhajoba finálové účasti čeká Martina Krumicha, který loni mezi muži postoupil do boje o titul turnaje ITF v Milovicích. O prestižní trofej se pokusí vítězové uplynulého ročníku čtyřhry Daniel Siniakov a Jaroslav Šmédek nebo dvojice Matthew William Donald, Hynek Bartoň.

Kvalitní obsazení nabídne také dívčí část. Roli první nasazené bude plnit patnáctiletá Linda Nosková, jež se nachází na 33. místě juniorského kombinovaného žebříčku. Hned za ní se ocitá divoká karta do kvalifikace na Prague Open Barbora Palicová či loňská semifinalistka dvouhry Pardubické juniorky Dominika Šálková. O trofej zabojuje také čtrnáctiletá Nikola Bartůňková, která se během tenisové pauzy zúčastnila Barev pro budoucnost nebo Tipsport Elite Trophy.

Letošní ročník Pardubické juniorky se bude pořádat od 8. do 14. srpna. V uplynulém roce ve dvouhrách uspěli Jonáš Forejtek a Linda Fruhvirtová, ve čtyřhrách se z titulů radovaly debly Daniel Siniakov, Jaroslav Šmédek a Adéla Moravcová, Dominika Šalková.

Seznam přihlášených je k nalezení zde a zde.