Wawrinka: Před finále US Open jsem to probrečel

- Radek Štohl

Na třetí grandslamovou trofej jen tak nezapomene. Stan Wawrinka se na US Open 2016 dočkal prozatím posledního titulu z turnaje velké čtyřky, přičemž před závěrečným zápasem turnaje s Novakem Djokovičem ho přepadla velká nervozita.

Australian Open 2014, French Open 2015 a US Open 2016. To jsou grandslamové turnaje, na kterých Stan Wawrinka dosáhl na cennou trofej. Před téměř čtyřmi lety to však se švýcarským tenistou nevypadalo příliš dobře.

Krátce před zahájením zápasu ho postihla nervozita, která se na zkušeném hráči výrazně projevila. „Pět minut před vstupem na centrální dvorec jsem se cítil velice špatně," popsal Wawrinka v nedávném povídání pro L’Illustré.

„Padla na mě extrémní psychická deka. Zničehonic jsem začal brečet. Dokonce to se mnou bylo tak špatné, že jsem zvracel," vrátil se ke svým pocitům, které dokázal ukočírovat. V samotném duelu si nakonec poradil s Novakem Djokovičem 6:7(1), 6:4, 7:5, 6:3.

Aktuálně sedmnáctý hráč žebříčku dvouhry pro švýcarský magazín neopomněl vychválit svého krajana Rogera Federera. „Hodně mě toho naučil. Když jsem se dostal na okruh, tak už byl světovou jedničkou. Měl jsem tu příležitost od něj přijímat rady. Byl pro mě jako velký bratr," vyjádřil se pětatřicetiletý Wawrinka.