Nesnáším hraní proti servisu Kvitové, závidí Češce kanadská rebelka

- Filip Lefenda

Bývalá světová pětka Eugenie Bouchardová „poskládala“ v rozhovoru pro Tennis Channel International svou ideální hráčku. A hned na úvod zmínila českou lvici Petru Kvitovou.

Ano – hádáte správně. Řeč byla o Petřině leváckém servisu. „Kdybych měla vybrat něčí podání, zvolila bych Petru Kvitovou. Je levačkou, roztáčí svůj servis jinak, než je obvyklé, protože na turnajích je více pravaček. Navíc podává silně a přesně,“ vysekla šestadvacetiletá Kanaďanka dvojnásobné grandslamové šampionce poklonu.

Bouchardová ví, o čem mluví. Proti Kvitové hrála v minulosti celkem čtyřikrát a vždy odešla z kurtu s „výpraskem“ bez jediné získané sady. Jinak tomu nebylo ani v roce 2014, kdy se obě jmenované střetly ve finále Wimbledonu. Kvitová si tehdy dokráčela na trávě v All England Clubu pro trofej suverénně výsledkem 6:3 a 6:0.

„Nesnáším hraní proti jejímu servisu,“ přiznala Bouchardová, která zmínila i další tenisové kolegyně.

Forhend by chtěla ten od Sereny Williamsové. „Dokáže s ním opravdu hodně, je fakt smrtící. Chtěla bych i její sílu a atletičnost. Je fyzicky velmi silná, dokáže ovládat hru. V tomto je nejlepší na světě,“ tuší Bouchardová, aktuálně až 332. tenistka světa.

Nejlepší tenisové IQ přisoudila někdejší pětka žebříčku WTA vítězce letošního Australian Open Sofii Keninové. „Na kurtu je velmi chytrá. Přesně ví, jak hrát, dokáže číst hru. Vyhrát sedm zápasů na grandslamu, to už není o štěstí. I když se dostala během zápasů do problémů, dokázala je zvládnout hlavou.“

A další atributy? S kondicí by šla za Rumunkou Halepovou, ve výběru Kanaďanky ale figuruje také Alison Riskeová. „Má neuvěřitelnou vůli vítězit. Hrála jsem proti ní několikrát a vždy to byly opravdu těžké bitvy. Nikdy se nevzdává, za žádného skóre,“ uzavřela povídání populární rebelka.