Pocta pro Brendu Fruhvirtovou! Třináctiletá tenistka si zahraje na prestižní exhibici v Nice

- Jan Havlovic

Brenda Fruhvirtová obdržela pozvánku na akci Ultimate Tennis Showdown, která se uskuteční první srpnový víkend ve francouzském Nice. Teprve třináctiletá tenistka se představí po boku tří hráček z elitní šedesátky světového žebříčku – Rusky Pavljučenkovové, Francouzky Cornetové a Tunisanky Jabeurové.

Pořadatelé Ultimate Tennis Showdown uspořádali v tenisové akademii Patricka Mouratogloua již několik turnajů pro muže. Nyní dostanou konečně prostor také ženy a český tenis bude mít svou zástupkyni – tou bude Brenda Fruhvirtová.

Třináctiletá talentovaná tenistka si vysloužila nominaci především díky výkonům na letošním prestižním mládežnickém turnaji Les Petits As, který je považován za neoficiální mistrovství světa do 14 let. Fruhvirtová tento turnaj vyhrála jako nejmladší hráčka v historii!

Nyní se nadějná Češka představí na exhibičním podniku v Nice po boku elitních hráček světového žebříčku. Na jihu Francie budou startovat Ruska Anastasia Pavljučenkovová (30. v žebříčku WTA), Tunisanka Ons Jabeurová (39.) a domácí Alize Cornetová (59.).

Ženská část turnaje se bude hrát systémem final four. První hrací den (1. srpna) proběhnou semifinálové souboje a o den později finálový duel. 

Ultimate Tennis Showdown je myšlenkou uznávaného kouče Patricka Mouratogloua a otce australského tenisty Alexeje Popyrina. Oba vidí v tomto konceptu budoucnost tenisu a chtějí přilákat k tenisu mladší generace diváků. 

Každý zápas se hraje stylem tiebreaku a bude rozdělen na desetiminutové čtvrtiny s dvouminutovými přestávkami. Trenéři mají v každé čtvrtině k dispozici jeden půlminutový time-out. Ten musí probíhat v angličtině a obsah slyší i diváci. Změnou oproti okruhům ATP a WTA je také to, že tenistům nehrozí za výlev emocí žádný trest.