Collinsová byla za vyřazena ze série exhibičních turnajů. Bez ohlášení vycestovala ze státu

- Jan Havlovic

Danielle Collinsová si již na exhibici Wolrd Team Tennis nezahraje. Šestadvacetiletá tenistka hájící barvy týmu Orlando Strom bez ohlášení opustila Západní Virginii, čímž se provinila proti nastaveným hygienickým opatřením a do soutěže se již nemůže znovu zapojit.

Aktuálně 51. tenistka světa bez ohlášení opustila tenisový areál The Greenbrier Resort a rozhodla se vydat mimo hranice státu Západní Virginie. Tím porušila pravidla a soutěž tím pro ni končí.  „Tyto pravidla a protokoly jsme několikrát konzultovali, abychom maximálně ochránili tenisty, trenéry a další členy realizačních týmů. To má maximální prioritu,“ stojí v oficiálním prohlášení Carlose Silvy, ředitele World Team Tennis. 

Samotná Collinsová se k této skutečnosti zatím nevyjádřila a důvod, proč bez vysvětlení opustila dějiště jednoho z turnajů, zůstává neznámý.

Šestadvacetiletá tenistka sehrála v rámci World Team Tennis celkem tři duely, ze všech odcházela s porážkou. Nejprve podlehla Belgičance Clijstersové 4:5 (4), poté prohrála s krajankou McHaleovou 3:5 a na závěr nestačila na další Američanku Stephensovou 4:5 (4).

Zámořskou sérii exhibičních turnajů World Team Tennis provázejí striktní hygienická opatření. Členové jednotlivých týmů jsou pod bedlivým dohledem a dbá se, aby nedošlo k šíření nákazy. Tenistům je pravidelně měřena tělesná teplota a při zápasech si sbírají míčky sami. Do areálu je povolen vstup maximálně 500 divákům.