Swiateková vyrazila do Česka kvůli soubojům s TOP hráčkami. Ideální příprava na US Open, pochvaluje si

- Jan Havlovic

Polka Iga Swiateková byla jednou ze čtyř zahraničních hráček v Růžovém týmu, který ovládl třetí díl Tipsport Elite Trophy. Devatenáctiletá tenistka si připsala během tři duelů dvě výhry a štaci v Praze bere jako skvělou přípravu na US Open. „Hrálo se na tvrdém povrchu, což je ideální. Chtěla jsem si také zahrát proti českým tenistkám,“ uvedla Swiateková, která plánuje start na antukovém podniku v italském Palermu a také na turnaji Prague Open.

Swiateková si na pražských dvorcích připsala kromě výhry nad Terezou Martincovou také skalp osmnácté hráčky světa Markéty Vondroušové, které nadělila dokonce kanára. „Byla jsem z toho trochu překvapená. Musela jsem být obezřetná, protože můj výkon v první sadě byl jako na houpačce,“ hodnotila Polka duel s hráčkou z elitní dvacítky světového žebříčku. 

Talentovaná tenistka je v přípravě na US Open, a tak turnaj na tvrdém povrchu skvělé zapadal do jejího programu. „Byl to úžasný turnaj a skvělá zkušenost zahrát si s top hráčkami. Ideální příprava na US Open,“ pochvalovala si.

Polskou jedničku táhla do Prahy také vidina souboje s Češkami. „Chtěla jsem si zahrát s českými tenistkami, protože jsem ještě neměla možnost se podobné akce zúčastnit,“ ocenila Swiateková souboje s Muchovou či Vondroušovou, které patří do světové špičky.

Osmifinalistka letošního Australian Open již vyhlíží restart tenisové sezony. „Už mi to chybělo. Postrádala jsem cestování a všechno okolo. Budu ráda, a se situaci zase dá do normálu,“ uvedla Swiateková, která se do Prahy za dva týdny vrátí, jelikož figuruje v hlavní soutěži turnaje WTA Prague Open.

Prvním turnajem devatenáctileté tenistky bude antukový podnik v italském Palermu. Poté by se Swiateková měla představit na US Open, pokud se skutečně uskuteční. „Uvidíme, jak se to vyvine. Budu připravená na všechno, i kdyby se mělo hrát na antuce,“ dodala závěrem aktuálně 49. tenistka světa.