Dost bylo exhibicí. Thiem již vyhlíží grandslam v New Yorku

- Jan Havlovic

Dominic Thiem odehrál během přerušené sezony celkem 28 exhibičních duelů a jen třikrát poznal hořkost porážky. Světová trojka podle vlastních slov získala dostatečnou soutěžní praxi a nyní již bude směřovat přípravu na první grandslam po koronavirové pauze. „Doufám, že mým dalším turnajem bude US Open,“ uvedl Thiem po triumfu na akci v Berlíně.

Rakouská tenisová jednička se v době přerušené tenisové sezony rozhodně nenudila a představila se řadě exhibičních turnajů – Adria Tour, Ultimate Tennis Showdown v Nice, na domácím podniku Thiem’s Seven v Kitzbühelu a naposledy v Berlíně na Bett 1 Aces. 

Právě v německé metropoli se Thiemovi náramně dařilo, když ve čtyřech zápasech na trávě a tvrdém povrchu nenašel přemožitele a posbíral dva tituly. Nedělní výhra nad Italem Sinnerem byla jeho zřejmě poslední v rámci exhibičních zápasů. 

„Bylo to opravdu velmi pěkné, ale doufám, že tohle byl můj poslední exhibiční duel,“ uvedl Thiem na pozápasové tiskové konferenci.

Třetí nejlepší tenista světa bude nyní směřovat pozornost na grandslam New Yorku. „Doufám, že mým dalším turnajem bude US Open. Není na 100% jisté, zdali se uskuteční, ale je mým plánem do New Yorku odcestovat,“ prozradil šestadvacetiletý Rakušan, jehož maximem na US Open je předloňské čtvrtfinále. 

Jeho finálový soupeř Janek Sinner účast na US Open zatím nepotvrdil. Jeho případná cesta do zámoří bude záležet na aktuální situaci ohledně cestování a hygienických nařízení. Pokud by 73. hráč světa do USA neodcestoval, představil by se na italských antukových challengerech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Thank you Berlin . . . . . ? Paul Zimmer

Příspěvek sdílený Dominic Thiem (@domithiem),Čec 19, 2020 v 12:04 PDT