Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta: Forejtek otočil bitvu proti Lehečkovi. Uspěla také Krejčíková

- Redakce

V neděli vyvrcholil druhý díl Trofeje solidarity a naděje 2020 by Moneta. Nejprve šly do akce ženy – Barbora Krejčíková splnila roli favorita, když porazila ve dvou setech sedmnáctiletou Darju Viďmanovou a slaví zisk singlového titulu. Poté přišlo na řadu mužské finále, ve kterém devatenáctiletý Jonáš Forejtek udolal o rok mladšího Jiřího Lehečku a slaví již druhý singlový titul za poslední měsíc.

Forejtek ovládl turnaj v Prostějově
Jonáš Forejtek slaví po titulu ze Starých Splavů další turnajový vavřín! Devatenáctiletý tenista ovládl singlovou část turnaje v Prostějově, když v nedělním finále otočil duelu proti Jiřímu Lehečkovi (612.). Forejtek zvítězil za necelé dvě hodiny hry po setech 3:6, 7:5 a 6:1.

Finalisté mezi druhou a čtvrtou hrou zápasu uspěli na returnech, o jeden brejk více si připsal Lehečka. Ve druhém setu byl vítěz první sady dvakrát o brejk nahoře, Forejtkovi se však v obou případech vydařil rebrejk. Forejtek za stavu 5:5 odvrátil stav 0:40 a celkově čtyři brejkboly, vzápětí využil první setbol. 

Lepší nástup do rozhodujícího dějství mohl mít Lehečka, který však v úvodním gemu nezužitkoval dva brejkboly. Zbytek zápasu již patřil jeho soupeři, jenž ve čtvrté a šesté hře získal brejk.

Krejčíková vyhrála v Prostějově titul
Barbora Krejčíková ovládla ženskou část turnaje v Prostějově! Čtyřiadvacetiletá tenistka si ve finálovém duelu poradila dle papírových předpokladů s teprve sedmnáctiletou Darjou Viďmanovou, která je největším překvapením prostějovského turnaje. Krejčíková zvítězila v nedělním finále za 105 minut po setech 6:4, 6:1.

První sada nabídla vyrovnané gemy a vstup měla lepší Viďmanová, která usilovala po skalpu Kateřiny Siniakové na další cennou výhru proti hráčce z předních pater ženského žebříčku. Sedmnáctiletá tenistka prolomila ve třetím gemu podání soupeřky, ale ta reagovala proměněným rebrejkem a následně prolomila servis Viďmanové podruhé. Krejčíková nedokázala dopodávat první set, ale vše ukončila využitým setbolem při podání soupeřky. 

Druhá sada již byla v podání Krejčíkové, který sice jednou o podání přišla, ale hned třikrát prolomila servis Viďmanové a dovedla duel do vítězného konce. Krejčíková slaví již druhý singlový titul, když před Prostějovem ovládla ještě turnaj ve Starých Splavech.

Finále žen
Darja Viďmanová (-) – Barbora Krejčíková (115.) 4:6, 1:6

Finále mužů
Jonáš Forejtek (432.) – Jiří Lehečka (612.) 3:6, 7:5, 6:1