ATP

Washington nabízí silné obsazení! Půjde Veselý do hlavní soutěže?

- Radek Štohl

Pomalu se to blíží. Úvodní turnaj po pauze zapříčiněné opatřeními z koronaviru se rozehraje za necelý měsíc, přičemž hned na této akci by k vidění mělo být hned několik hvězdných tenistů. Mezi osmatřiceti jistými účastníky hlavní soutěže se s největší pravděpodobností neobjeví Jiří Veselý, kterého bude čekat kvalifikace.

Poslední ATP turnaje se pořádaly na konci února, kdy se elitní tenisté sjeli do Dubaje, Acapulca a chilského Santiaga. Na začátek března byl naplánovaný první Masters v Indian Wells, který se nakonec přeložil na příští rok.

Od té doby se okruh pozastavil na tři a půl měsíce, zrušený byl Wimbledon, French Open se přeložilo na přelom září a října. Podle aktuálního plánu se tenisté znovu vrátí ve Washingtonu, kde se bude hrát od 14. do 21. srpna. A k vidění by měla být velká jména.

Největší hvězdou se stane finalista loňského US Open Daniil Medveděv, jako druhý je přihlášený šestý hráč žebříčku dvouhry Stefanos Tsitsipas, z elitní desítky se představí také Belgičan David Goffin. Z TOP 30 se objeví patnáct hráčů, včetně Roberta Bautisty, Karena Chačanovova, Denise Shapovalova nebo Milose Raonice.

Do startovního pole se přidal také Jiří Veselý, který aktuálně figuruje jako dvaačtyřicátý nejvýše zapsaný hráč. Do hlavní soutěže se však dostane osmatřicet jmen, českého zástupce tak pravděpodobně nemine kvalifikační zápolení.

O jednu ze šesti vstupenek se může utkat s Egorem Gerasimovem, Radu Albotem nebo Federicem Delbonisem. Zbylá čtyři jména doplní držitelé divokých karet.