Kvitová titul na trávě nezíská. Šanci bude mít v pátek

- Radek Štohl

Petru Kvitovou tentokrát nezastavila ani soupeřka, ani zdravotní problémy. Zkušená česká tenistka na exhibičním turnaji v Berlíně totiž vinou nepříznivého počasí musela zapomenout na finálový zápas konaný na trávě proti Elině Svitolinové. Kvitová bude mít příležitost v pátek, kdy finalistky proti sobě nastoupí na tvrdém povrchu.

Na německém turnaji ukazovala skvělou formu. Nejprve si dvojnásobná wimbledonská vítězka poradila s Andreou Petkovičovou, kterou přehrála 6:4, 6:1. O den později nezaváhala ani s Kiki Bertensovou –⁠ světovou sedmičku porazila 6:3, 6:2, zásluhou čehož se ve středu měla utkat o trofej proti Elině Svitolinové. Vrchol berlínské akce se však nakonec nedostavil.

Už od samého dopoledne tamní oblast sužoval déšť, který se zastavil až ve večerních hodinách. Jelikož však stadion Steffi Grafové není vybavený světly, na ženskou část se nakonec nedostalo.

Finálové utkání se tak uskuteční na místě druhého plánovaného turnaje. Ten se již odehraje na tvrdém povrchu, konkrétně na bývalém letišti Tempelho. Ještě před tím se o titul z předešlé exhibičního Bett1 Aces Berlin utkají Petra Kvitová a Elina Svitolinová, přičemž za favoritku bude považována Češka, jež proti Ukrajince vyhrála sedm z devíti vzájemných duelů.

V Berlíně se tak alespoň stihlo dohrát finále mužské dvouhry, do kterého nastoupili Dominic Thiem a Matteo Berrettini. Po zápase se radoval Thiem, třetí hráč žebříčku singlu zvítězil 6:7(4), 6:4, 10:8.