Vylezl z jeskyně? Zkus si vracet Petřin servis, zesměšnila Němka sázkaře

- Filip Lefenda

Svůj vůbec první letošní zápas odehrála na domácí exhibici v Berlíně Němka Andrea Petkovicová. Los jí však postavil hned v úvodním kole do cesty dvojnásobnou grandslamovou vítězku Petru Kvitovou, která své protivnici povolila jen pět získaných gemů. Po utkání se pak stala Petkovicová terčem rozzlobených sázkařů, s jejich útoky se ovšem dlouhodobě vypořádává stylově.

„Jsi tak strašná! Myslím, že bys měla skončit s tenisem a dělat něco jiného. Vždy budeš jen průměrná hráčka. Dnes si to opět prokázala,“ přečetla si po očekávané porážce na Instagramu dvaatřicetiletá Němka, jež prohrála s Kvitovou 4:6 a 1:6.

„Kolik zas*aných šancí potřebuješ na to brejknout podání? Sto?“ tázal se zhrzený muž, který v souboji zkušených tenistek věřil na trávě zřejmě papírové outsiderce.

Petkovicová se ale zprávami nenechala rozhodit, naopak se na ně rozhodla dotyčnému veřejně odepsat na Twitteru. A to způsobem jí vlastním.

„Tak tohle mi chybělo! Brácho, ty jsi žil někde v jeskyni?“ setřela někdejší světová devítka naštvaného pisatele.

„Zaprvé. Už teď se snažím zvládat tři kariéry najednou, a ačkoliv se nerada chválím, jsem úžasná. A zadruhé si zkus na trávě a straně pro výhodu vracet Petřin levácký servis. Pak se ozvi, zlato,“ narážela Petkovicová i na kvality české soupeřky.

Andrea Petkovicová absolvovala v Berlíně první utkání od loňského října. Hráčka, jejíž kariéra je protkána celou řadou zranění, musela v závěru loňského roku prodělat operaci levého kolene.

A jak sama říká, za své dlouhé působení na okruhu je na podobné útoky už zvyklá. „Po zápase s Petrou jsem podobných zpráv obdržela asi deset. Tato mě ale vzhledem k doporučení ukončení kariéry pobavila nejvíce,“ bere věci s nadhledem vítězka šesti singlových podniků WTA.