Kvitová vyřadila světovou sedmičku a v Berlíně si zahraje o titul!

- Jan Havlovic

Petra Kvitová si připsala na exhibičním turnaji Bett 1 Aces druhou výhru! Česká tenistka přehrála v úterním odpoledním duelu světovou sedmičku Kiki Bertensovou po setech 6:3, 6:2 a ve středu si zahraje na místním travnatém dvorci o titul! Kvitová narazí ve finále na Ukrajinku Svitolinovou, která v úvodním semifinále porazila Lotyšku Sevastovovou ve dvou setech.

Petra Kvitová vstoupila do semifinálového souboje výborně, když hned ve druhé hře dokázala prolomit servis nizozemské soupeřky. Náskok jednoho brejku si dvojnásobná wimbledonská šampionka udržela a první set získala po 23 minutách poměrem 6:3.

Do druhé sady vstoupila lépe Bertensová, které se podařilo Kvitovou brejknout a záhy vedla 2:0. Česká hráčka se z nepovedeného vstupu oklepala a ziskem šesti gemů v řadě si dokráčela pro výhru v poměru 6:3, 6:2.

Kvitová si po zápase výkon pochvalovala. „Vždy se snažím být pozitivní, i za takové situace,“ připomněla světová dvanáctka nepovedený vstup do druhé sady. „Vím, že je to jen exhibice, ale je to ideální možnost si natrénovat některé herní situace,“ pochvaluje si Kvitová možnost hrát turnaj v Berlíně. 

Druhá nejlepší česká tenistka zvládla na německém pažitu i druhý duel a zahraje si ve středu o titul. „Jsem ráda, že si zde zahraji ještě jeden zápas. Na trávě hraji vždy ráda,“ uvedla Kvitová v pozápasovém rozhovoru přímo na dvorci. 

Ve finálovém klání narazí na Ukrajinku Svitolinovou. „Proti Elině jsem hrála několikrát, ale nikdy ne na trávě,“ vyhlíží Kvitová premiérový vzájemný duel na tomto povrchu. Obě tenistky společně sehrály celkem devět utkání, Kvitová má s ukrajinskou tenistkou pozitivní bilanci v poměru 7:2.