MONETA Tenisová extraliga byla rozlosována. V základní skupině dojde na pikantní souboj

- Radek Štohl

Letošní ročník Tenisové extraligy už zná svůj los. Akce týmových mužstev se rozjede 11. prosince, kdy se odehrají předkola, během následujících třech dní jsou na programu základní skupiny. V té „říčanské" na sebe opětovně narazí výběry TK Sparta Praha a I.ČLTK Praha.

Uplynulá sezóna nabídla zajímavé duely už od samého úvodu základních skupin. V Říčanech se střetly týmy pražské Sparty a I.ČLTK, přičemž z vítězství se radoval druhý jmenovaný celek. Ten nejprve po vedení 3:1 prohrával 3:4, zásluhou dvou výher ve vyrovnaných čtyřhrách uspěl 5:4.

I.ČLTK Praha zvládlo také druhý zápas, když bez problémů přehrálo výběr TK Spartak Jihlava 5:1. Ve finále poté porazil TK PRECHEZA Přerov 5:2, zásluhou čehož obhájil titul ze sezóny 2018.

Sesadit šampiona z posledních dvou ročníků se kromě výběru TK Sparta Praha a loňského finalisty TK PRECHEZA Přerov 5:2 bude snažit také omlazený tým TK AGROFERT Prostějov, který loni zůstal před branami finále.

Ještě před zahájením základních skupin se rozjedou předkola v Prostějově a Říčanech. O další semifinálovou účast se pokusí TK Spartak Jihlava, tento výběr vyzve LTC Pardubice. Na druhé straně republiky se domácí tým RPM Oáza Říčany pokusí najít recept na Severočeskou Tenisovou.

Základní skupina v Prostějově:
TK AGROFERT Prostějov
TK Precheza Přerov
Vítěz předkola z Prostějova (TK Spartak Jihlava – LTC Pardubice) 

Základní skupina v Říčanech:
I.ČLTK Praha
TK Sparta Praha
Vítěz předkola z Říčan (RPM Oáza Říčany – Severočeská Tenisová)

Termín předkola: 11. prosince 2020
Základní skupiny: 12 až 14. prosince 2020
Finále: 16. prosince 2020