US Open bez někdejší světové desítky! Čtvrtfinalista z roku 2016 do Spojených států neodcestuje

- Radek Štohl

Letošní US Open se s největší pravděpodobností obejde bez čtvrtfinalisty z roku 2016. Aktuálně osmapadesátý hráč žebříčku dvouhry Lucas Pouille se stále zotavuje ze zdravotních patálií, přičemž by se rád plně připravil na domácí French Open.

Šestadvacetiletý tenista se amerického grandslamu zúčastnil pětkrát. Hned při své druhé účasti v hlavní soutěži dokráčel mezi osm nejlepších hráčů turnaje, když v osmifinále udolal Rafaela Nadala (6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6). O kolo později nestačil na krajana Gaela Monfilse.

Skvělého výsledku dosáhl také v následujícím ročníku, v osmifinále ale ve čtyřech setech padl s Diego Schwartzmanem. Na tyto výkony se francouzskému hráči prozatím navázat nepodařilo, podle nejnovějších informací se tak nestane ani v letošní sezóně.

Jak totiž pro beIN Sports uvedl jeho kouč Loic Courteau, tak Lucas Pouille zotavující se ze zranění ramena stále není stoprocentně připravený na to, aby se zúčastnil grandslamového podniku.

Návrat do tenisového kolotoče by tak Francouz mohl zapsat na French Open, které by se mělo pořádat od 21. září (začátek kvalifikace) do 11. října.

Pouille v letošním ročníku odehrál pouze challenger v Indian Wells, kde ve druhém kole vypadl s Noahem Rubinem. V polovině června si poté vyzkoušel exhibiční zápasy na Ultimate Tennis Showdown, na této akci se speciálně vytvořenými pravidly nezvládl zápasy proti Felicianu Lópezovi a Elliotu Benchetritovi.