Překvapení na Slovensku: Bencicová vypadla s hráčkou druhé stovky

- Radek Štohl

Na slovenském turnaji Privatbanka Open 2020 se dosud odehrálo největší překvapení. Během sobotního semifinále dvouhry se rozloučila Belinda Bencicová, která prohrála s třetí nasazenou Annou Karolínou Schmiedlovou. Té aktuálně náleží až 181. příčka singlového žebříčku. Výsledek je. O to

Na Slovensku se v krátkém sledu koná druhý ženský turnaj po sobě, když v závěru června se pořádal podnik Bratislava Open 2020. Belinda Bencicová během čtyř zápasů nadělila tři kanáry, celkově přišla o pouhých osm gemů, což ji nakonec dovedlo k titulu. V semifinále přitom smetla Schmiedlovou 6:1, 6:0.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

?x2 ?? some quality matches after a long time at @bratislavaopenchallenger

Příspěvek sdílený Belinda Bencic (@belindabencic),Čen 25, 2020 v 8:24 PDT

Roli velké favoritky Bencicová potvrzovala také během úvodních dvou zápasů na Privatbanka Open 2020. Nejprve si jednoznačně poradila s Biancou Behulovou 6:0, 6:1, o den později vyzrála také na Romanu Čisovskou, kterou přehrála 6:4, 6:0. Ve třetím duelu však už narazila. Na někdejší světovou šestadvacítku Annu Karolínu Schmiedlovou.

Bencicová do semifinálového střetnutí vstoupila brejkem, o který okamžitě přišla. Stejná situace se opakovala v páté a šesté hře. První nasazená však za stavu 3:4 potřetí v sadě ztratila servis, což už nedokázala napravit.

Ve druhém dějství Bencicová využila oba brejkboly ve druhé a šesté hře, o vítězce tak rozhodl třetí set. 

Švýcarka hned ve druhém gemu neudržela podání, vzápětí prohrávala 0:3. Za stavu 3:3 se jí sice v dlouhé hře podařilo vzít ztracený servis zpátky, Schmiedlová ovšem okamžitě zapsala rebrejk, který nakonec byl klíčový.

Schmiedlovou v neděli od 14:00 čeká duel s Viktorií Kužmovou (82. místo světa). Bencicová se od 18. do 20. července zúčastní Tipsport Elite Trophy, kde nastoupí v barvách růžového týmu