Trenérské rošády: Kouče mění finalistka French Open. Konec oznámila i bývalá členka TOP 20

- Radek Štohl

Před druhou polovinou července byly oznámeny trenérské změny. Na okruhu WTA se ke tomu kroku rozhodla někdejší semifinalistka wimbledonské dvouhry i čtyřhry Julia Görgesová, která vyzkouší Raemona Sluitera.

Jednatřicetiletá Julia Görgesová s Raemonem Sluiterem pracuje od začátku měsíce, až během následujících týdnů by však obě strany měly rozpoznat, zda jim spolupráce bude vyhovovat.

„Vypomáhal mi už deset dní v Nizozemsku. Není to ideální čas na to, abychom zjistili vše potřebné. Uvidíme, jak nám vše půjde v Berlíně, poté učiníme další kroky. Každopádně se mi velmi zamlouvá jeho styl, působí velice pozitivně," rozpovídala se Görgesová pro Bild o bývalém trenérovi Kiki Bertensové.

Od pondělí se aktuálně osmatřicátá singlistka světa představí na německé exhibici, které se zúčastní i přes výpadek na tréninkových dvorcích v uplynulé době. „Pět týdnů jsem vůbec nesáhla na raketu, naopak jsem se hodně zaměřovala na fyzickou kondici. Práce na kurtu pro mě bude prioritou v následujících šesti týdnech," dodala finalistka smíšené čtyřhry French Open z roku 2014.

Kromě Görgesové se změny v trenérském štábu nedávno udály také u bývalé devatenácté hráčky žebříčku dvouhry Donny Vekičové. Čtvrtfinalistka loňského US Open už nebude pokračovat s Torbenem Beltzem, jenž chorvatskou hráčku dovedl na dosavadní nejvyšší umístění kariéry.