Návrat po deseti letech! V Palermu bude hrát aktuální světová dvojka

- Jan Havlovic

Pořadatelé tenisového turnaje v italském Palermu potvrdili start Rumunky Simony Halepové, která si zahraje na jihu Itálie poprvé po dlouhých deseti letech. „Věřím, že všichni budeme mít úspěšný týden,“ vzkázala druhá nejlepší tenistka světa v krátké zdravici. Prvního turnaje WTA po koronavirové pauze se zúčastní i Markéta Vondroušová a Kristýna Plíšková.

Právě Simona Halepová bude největší hvězdou prvního turnaje po dlouhé koronavirové pauze, který odstartuje 3. srpna. Aktuální světová dvojka se vrátí do Palerma po dlouhých deseti letech, tehdy vypadla hned v prvním kole.

„Všechny vás zdravím. S radostí oznamuji, že se poprvé po deseti letech představím v Palermu. Věřím, že všichni budeme mít úspěšný týden,“ vzkázala Halepová fanouškům na sociálních sítích.

Dvojnásobná grandslamová šampionka bude jedinou hráčkou z elitní desítky, která se na italské antuce představí. Z druhé světové desítky bude startovat hned pět tenistek – Běloruska Sabalenková, Chorvatka Martičová, Kazaška Rybakinová, naše Markéta Vondroušová a Řekyně Sakkariová. 

Kromě Vondroušové plánuje start v Palermu také Kristýna Plíšková. Obě naše tenistky si v Palermu připíší premiérový start.