WTA

Zruší se turnaje v Číně? Rozhodnutí čínské vlády není konečné, upozorňuje WTA

- Jan Havlovic

Rozhodnutí čínské vlády o zákazu konání mezinárodních sportovních akcí může být pro WTA velkým problémem. Pokud by nařízení platilo, zrušila by se podzimní série sedmi turnajů na čínském území, včetně Turnaje mistryň. Podle zástupců WTA ale stále není rozhodnuto. „Konečné rozhodnutí by mělo padnout na konci července,“ stojí v prohlášení WTA.

Provizorní turnajový program počítá s tím, že od října do listopadu proběhne na území Číny celkem sedm turnajů kategorie WTA. Mají se konat i dva velké podniky v Pekingu a Wu-chanu a především pak Turnaj mistryň v Šen-čenu. 

Páteční rozhodnutí čínské vlády o zákazu všech mezinárodních akcích na čínském území je tak velkou ranou právě pro tenisový svět. Rozhodnutí představitelů nejlidnatější země světa výrazně ovlivňuje pochopitelně i další sporty.

Podle WTA ale jednání stále probíhají. „Nejedná se o konečné rozhodnutí. Stále úzce spolupracujeme s našimi čínskými turnaji a počítáme s provizorním kalendářem do konce sezony,“ stojí v prohlášení zástupců Ženské tenisové asociace.

Zrušení turnajů na čínském území by pro WTA bylo velkým problémem, jelikož právě nejlidnatější země světa má být hostitelem třetiny turnajů z plánovaného provizorního kalendáře.

„Ozveme se, jakmile budeme mít více informací. Konečné rozhodnutí by mělo padnout na konci července,“ dodávají zástupci WTA.

Tenisová sezona by se pro tenistky z okruhu WTA měla rozběhnout 3. srpna v italském Palermu.