Clijstersová se ani přes neúspěchy nevzdává. Její snaha o comeback bude pokračovat na amerických betonech

- Michal Hladký

Píše se září minulého roku a Kim Clijstersové oznámila velký comeback. Bývalá světová jednička se na kurtech neobjevila od roku 2012, kdy ukončila kariéru. Velká očekávání veřejnosti však zatím Belgičanka nenaplnila, to se ale může změnit v následujících týdnech.

Dva zápasy, dvě prohry a žádný vyhraný set. Taková je bilance Kim Clijstersové od doby, co se po osmi letech vrátila na tenisové kurty. Dříve z bývalé světového jedničky šel strach, teď ale u jejího jména visí velký otázník. Zvládne se dostat zpět na výsluní? 

Odpověď na tuto otázku mohla být už dávno známa, nicméně koronavirová pandemie zatnula sedmatřicetileté Belgičance tipec. I tato obtížná situace ale přinesla Clijstersové nové výzvy, mezi kterou jednoznačně patří týmová soutěž World Team Tennis . 

O tom, že americká akce dosahuje vysokých kvalit, dokazují i sestavy jednotlivých týmů. S belgickou hráčkou, která bude reprezentovat tým New York Empire, se ve výběru nachází deblista Neal Skupski či nestárnoucí Češka Květa Peschke. 

Soutěž týmů začíná 12. července a potrvá až do 2. srpna. Clijstersová odehraje se svým týmem první souboj v pondělí 13. července. 

Kdoví, třeba si právě na téhle akci Kim Clijstersové řekne o divokou kartu na US Open a napíše další kapitolu do své dechberoucí kariéry.