Fabio Fognini se US Open nezúčastní. Proč?

- Michal Hladký

Bouřlivý Ital Fabio Fognini na americké betony neodcestuje. Zmínil se o tom jeho trenér a italský daviscupový kapitán Corrado Barazzutti, který jako hlavní důvod uvedl špatný zdravotní stav tenisty, který se ještě stále zotavuje z operace kotníků.

Fabio Fognini na konci května podstoupil operaci obou kotníků, problémy s nimi spojené totiž trápily světovou jedenáctku už delší  dobu. Vidina lepší výkonnosti však bude Itala něco stát, minimálně totiž vynechá celou betonovou část letního kalendáře.

„Není tu dostatek času, aby se dal Fabio dohromady," odůvodnil Corrado Barazzutti, trenér italského bouřliváka, proč se k tomuto razantnímu kroku uchýlil. Fanoušky ale ujistil, že se Fognini zotavuje rychle a od pondělí se vrhne do tréninkového režimu. 

A co bude dál? 

„Budeme se připravovat na antuce a doufat, že se odehrají turnaje v Madridu, Paříži a Římě. Následně bychom chtěli přejít na halové podniky s cílem se kvalifikovat na ATP Finals," dodává Corrado Barazzutti. 

Nicméně trenér daviscupové reprezentace věří, že datum podstoupené operace jeho svěřence tolik mrzet nemusí. „Abych byl upřímný, tak si myslím, že se US Open neuskuteční. Počet nakažených koronavirem stále stoupá, bylo by to velmi riskantní turnaj odehrát."

A není jediný. Podobně se nedávno vyjádřil i David Goffin, desátý tenista světového žebříčku. „Nevím, jestli do USA pojedu. Rád bych, ale situace v USA není dobrá. Nicméně to nechávám otevřené, podmínky se mohou každým dnem změnit," dával najevo svůj váhavý postoj belgický tenista.