Tipsport Elite Trophy: Dvě posily pro růžový tým! Představí se světová osmička a nejlepší Slovenka

- Radek Štohl

Třetí kolo Tipsport Elite Trophy se dočká nových tváří. Na straně růžového týmu budou bojovat aktuálně osmá hráčka žebříčku dvouhry Belinda Bencicová a nejlepší slovenská singlistka současnosti Viktoria Kužmová.

Růžový tým se od 18. do 20. července bude muset obejít bez Petry Kvitové, která se v průběhu následujícího týdne ukáže na dvou exhibičních turnajích v Berlíně. Pozice kapitánky se ujme Barbora Strýcová.

„Posledně byly všechny zápasy extrémně vyrovnané. Tým budu mít kvalitní. Snad se štěstí tentokrát překulí na naši stranu," stojí v tiskové zprávě prohlášení loňské vítězky čtyřhry Wimbledonu, která se bude moci spolehnout na výkony Belindy Bencicové a dvaaosmdesáté tenistky dvouhry Viktorie Kužmové.

Bencicová bude po pauze hrát na třetím turnaji. Ve druhé polovině června neztratila set na slovenském Bratislava Open, od tohoto pátku se účastní Privatbanka Open. Kužmová kromě těchto dvou akcí nechyběla na Poháru přátelství. 

V barvách černého týmu není důvod ke změně. Znovu se tak bude moci opřít o světovou trojku Karolínu Plíškovou. „Těším se, že se přesuneme z antuky na beton, který je mi přece jenom bližší a že se nám podaří i potřetí zvítězit," nechala se slyšet osmadvacetiletá tenistka.

Oba dosavadní zápasy na antuce zvládl černý tým. Na pražské Štvanici nejprve vyhrál 7:4, velký boj v Prostějově ustál až díky závěrečné čtyřhře, ve které uspěly Karolína Muchová s Markétou Vondroušovou. Následující dva duely se uskuteční na tvrdém povrchu.