VIDEO: Hádka na exhibici. Je to idiot, soptil Francouz

- Filip Lefenda

Pořádné emoce vyvolalo na exhibičním turnaji ve francouzském Nice střetnutí mezi Corentinem Moutetem a hvězdným Stefanosem Tsitsipasem. Domácímu tenistovi se nelíbilo chování protivníkova otce.

„Pokaždé, když jsem na podání, tak v hledišti mluví. Dělá to neustále. Chtělo by to trochu úcty,“ stěžoval si během zápasu Moutet komentátorům. „Stefanos je hodný kluk, ale jeho táta je prostě idiot. Myslí si to každý,“ překvapil 75. hráč žebříčku, jenž v duelu se světovou šestkou překvapivě držel krok.

„Nechci to komentovat. Nechápu, co je za problém,“ bránil otce šampion z posledního Turnaje mistrů. „Snaží se mě jen povzbudit, nikoho neruší. Dělá z komára velblouda,“ odvětil Tsitsipas na adresu Mouteta.

Celá eskapáda nakonec vygradovala během čtvrté čtvrtiny i přímo na kurtu. Na turnaji Ultimate Tennis Showdown se totiž hrají zápasy formátem čtyř samostatných desetiminutových úseků. Danou čtvrtinu vždy vyhraje tenista, jenž během této doby posbírá více bodů.

„Hej, hej! Tohle není férové. Mluvím s tebou,“ konfrontoval Moutet protivníkova otce. „Tobě to snad připadá normální?“ tázal se pak Stefanose.

„Nezajímá mě to, je mi to fuk. Pojď hrát,“ reagoval jednadvacetiletý Řek.

Tak snadno se ale Moutet umlčet nenechal. „No jasně. To protože je to tvůj táta. Pořád mluví, neustále!“ pokřikoval stejně starý Francouz na slavnějšího kolegu.

Do slovní přestřelky nakonec úspěšně vstoupil umpirový rozhodčí, a tak se zápas mohl dohrát. Tsitsipas nakonec hádkou poznamenanou čtvrtou čtvrtinu urval pro sebe, srovnal na 2:2, dorazil soupeře skrze „náhlou smrt“ a zajistil si postup do semifinále.