Hurá do Singapuru! Šafářová s Mattekovou-Sandsovou mají definitivní jistotu účasti

- Jan Vojkůvka

Spolupráce Lucie Šafářové a Bethanie Mattekové-Sandsové nadále jen kvete. Po triumfu na US Open se česko-americké dvojici podařilo zvítězit i ve Wu-chanu a definitivně si zajistit účast na závěrečném turnaji mistryň.

Jen málokdo mohl pochybovat, že by se Šafářová s Mattekovou-Sandsovou neobjevily v Singapuru, ale definitivu jim zajistil až turnaj ve Wu-chanu, na kterém zkušené tenistky vybojovaly třetí letošní titul a celkově sedmý vzájemný triumf.

Ve finále čínského turnaje přehrály stále ještě čerstvě utvořený pár Saniu Mirzaovou s Barborou Strýcovou 6:1, 6:4 a po celý duel prakticky nedaly svým soupeřkám naději na úspěch. „Myslím, že jsme odehrály úžasný zápas,“ řekla při pozápasovém rozhovoru Šafářová. „Byly jsme silné od začátku. Skvěle jsme returnovaly, skvěle servírovaly, vytvářely na ně tlak. Byla to dobrá strategie,“ tuší česká tenistka.

Šafářová s Mattekovou sebraly svým soupeřkám hned šestkrát servis, což při dvousetovém utkání nebývá ve finále zrovna častým jevem. „Hrály jsme to, co jsme si naplánovaly. Takže nezáleží, jestli naše soupeřky hrály dobře nebo špatně, my jsme si hrály svou hru, co jsme chtěly. Ale jak řekla Lucie, nechtěly jsme jim dát žádný prostor a to jsme udělaly,“ dodala Matteková-Sandsová.

A tak Team Bucie může na konci sezony zaútočit na úspěch při finálovém turnaji mistryň v Singapuru, kde mají obě hráčky nedokončenou práci. V minulé sezoně jejich účast výrazně ovlivnily zdravotní problémy Šafářové i menší neduhy Mattekové. A hra, jakou za poslední dva turnaje obě hráčky předvedly, je může vynést až k samotnému vrcholu.

Je to úžasné. Byly jsme tam už minulý rok, ale byly tam nějaká zranění a tak jsme nepředvedly nejlepší výkon,“ zavzpomínala Šafářová a její parťačka ji záhy doplnila. „Ale je fantastické, že se nám to znovu podařilo. Singapur je, pochopitelně, to nejlepší z nejlepších. Zjistily jsme to doslova až teď po zápase, že jsme se kvalifikovaly,“ přiznala radující se Američanka.

Minulý rok byl Singapur úžasný. Je to turnaj, co ukončuje sezonu, to nejlepší za celý rok. Dostanou se tam jen ty nejlepší týmy, takže si myslím, že je to pocta se tam dostat. Myslím, že každý v tuto chvíli bojuje o místo, protože žebříček je velmi těsný,“ dodala Matteková-Sandsová pro stránky WTA.