Strach z Kyrgiose? Zverev se na berlínské exhibici nepředstaví

- Michal Hladký

Němec Alexander Zverev se divákům neukáže na nadcházející exhibici v Berlíně. Jedním z možných důvodů může být i ostrá kritika, kterou sedmý hráč světa schytal poté, co se zúčastnil po konci Adria Tour párty v jednom z francouzských podniků, čímž nerespektoval všechna doporučená nařízení. Nejvíce pranýřoval Zvereva Nick Kyrgios, tedy tenista, jenž figuruje na seznamu potvrzených jmen na zmíněném turnaji.

„Měl jsem v plánu odehrát exhibici v Berlíně, nicméně jsme se s týmem rozhodli, že budu pokračovat v tréninku,“ napsal na svém instagramovém profilu Alexander Zverev, jenž nyní spolupracuje s Davidem Ferrerem. Jestli tato kooperace má budoucnost, se dozvíme v následných patnácti dnech, přesně tak dlouho totiž bude probíhat vzájemná zkušební lhůta obou borců. 

A teď k samotnému problému. Alexander Zverev si prošel nepříliš záviděníhodným obdobím. Poté, co porušil všechna doporučená opatření a krátce po balkánské Adria Tour se bez ostychů zúčastnil párty v jednom z francouzských podniků, se na něj ze všech stran strhla ostrá kritika. 

Nejvíce ze všech byl slyšet známý bouřlivák Nick Kyrgios. „Jak sobecký dokážeš jen být?" utrousil Australan na adresu německého tenisty. A drama bylo na světě. Do tohoto konfliktu ještě vstoupil Rakušan Dominic Thiem, jenž se však Zvereva zastával. 

Hlavní strůjce problému je tedy ze hry venku. To ale neznamená, že o vypjaté duely přijdeme. Kyrgios totiž nešetřil ani Zverevova obránce: „Stejně jako on ani ty nejsi na dostatečné intelektuální úrovni, abys pochopil, o co tu jde," vyjádřil se na adresu Thiema. 

Jestliže opravdu dojde na souboj Thiema s Kyrgiosem, máme se tedy na co těšit. A je jedno, že prakticky o nic nepůjde.

Berlínský turnaj bude mít dvě části. Ta první, která potrvá od třináctého do patnáctého července, se odehraje na travnatém povrchu. Následně se tenisté přesunou na beton, kde budou soupeřit od sedmnáctého do devatenáctého července. Kromě mužů budou mít silné zastoupení i ženy, mezi kterými se představí například Petra Kvitová či Elina Svitolinová.