A je to venku! Neuvěříte, kolik Marat Safin během kariéry rozmlátil raket

- Michal Hladký

Ano, občas to někomu ujede. Jednou za čas se prostě tenista neudrží a musí svým nervům ulevit tím, že, lidově řečeno, rozfláká nějakou ze svých raket. Přeborníkem v ničení potřebného nářadí byl během své kariéry Marat Safin, bývalá světová jednička jich rozmlátila neuvěřitelných 1 055.

Marat Safin se o svém zlozvyku rozpovídal v rozhovoru pro ESPN. „Lidi ze značky HEAD, kterou jsem od roku 1998 používal, byli vůči mně velmi tolerantní. Nicméně mi nikdy neřekli, kolik raket jsem během kariéry zničil. Stalo se tak nyní, když mi poslali darem snowboard, na kterém bylo číslo 1 055," nechal se slyšet ruský legendární tenista. 

Počet je to neskutečný. Vždyť bývalá světová jednička odehrála na profesionálním okruhu 689 utkání, v průměru tedy Rus zničil 1,5 rakety za zápas. I přesto si i značka HEAD evidentně nestěžuje. „To, že mi poslali tento dárek, jasně ukazuje, jak dobrý vztah spolu máme," podotýká Safin. 

Marat Safin ukončil svou kariéru už v devětadvaceti letech. V roce 2011 se stal členem Statní dumy Ruské federace, ve které byl až do roku 2017. Před čtyřmi lety byl jako první Rus v historii uveden do Mezinárodní tenisové síně slávy.

Během své aktivní tenisové kariéry zvítězil na patnácti turnajích, mezi které například patří i Australian Open či US Open. 

Sestřih Safinova řádění na kurtech