USTA zrušila srpnové turnaje. Řeší se také US Open

- Radek Štohl

Současná situace ve Spojených státech amerických nevypadá příznivě. Vinou pandemie koronaviru se americká tenisová federace rozhodla zrušit pět srpnových turnajů nižší kategorie ITF. Podle Rogera Federera se zároveň ve druhé polovině července rozhodne o tom, zda se skutečně bude pořádat letošní US Open.

Podle pondělní tiskové zprávy se USTA k danému kroku odhodlala vzhledem k pokračující situaci ohledně COVIDU–⁠19. Hlavním důvodem je především ochrana zdraví obyvatelstva, některé ze Států stále vyžadují povinnou karanténu.

Na území Spojených států amerických se v srpnu neuskuteční následující turnaje ITF:

  • Lexington (původní termín od 3. srpna, ženy)
  • Landisville (od 10. srpna, ženy)
  • Concord (od 17. srpna, ženy)
  • Decatur a Memphis (od 17. srpna, muži)

Toto rozhodnutí tak znovu přineslo otázky nad pořádáním US Open, které je v plánu od 31. srpna do 13. září. Nejistotu do druhého letošního grandslamu, na kterém nebudou kvalifikace ani soutěže juniorů, přinesl také dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer.

„V neděli jsem komunikoval s organizátory US Open. Na rovinu mi řekli, že v rozmezí mezi 15. a 30. červencem se rozhodnou, jaké učiní další kroky," prohlásil Federer, jenž do letošní sezóny už nezasáhne.

„Tenisové odvětví prochází časy plnými nejistot. Velkými problémy jsou mimo jiné karanténa a cestování," nechal se slyšet bývalý první hráč žebříčku dvouhry.