ATP

Ještě nejsem stoprocentně v pořádku, říká Federer

- Radek Štohl

Roger Federer se rozhodně nechystá do tenisového důchodu. Příští měsíc devětatřicetiletý Švýcar v současné době sice podstupuje rekonvalescenci po druhém operačním zákroku kolena v letošním roce, v následující sezóně by ale znovu měl být připravený.

Probíhající tenisový ročník je specifický také pro Rogera Federera. Dvacetinásobný grandslamový šampion letos odehrál pouze Australian Open, na kterém v semifinále vypadl v s pozdějším vítězem Novakem Djokovičem.

Ve druhé polovině února informoval o menším artroskopickém zákroku pravého kolena. Ještě před dlouhou pauzou zapříčiněnou opatřeními z koronaviru se hodlal vrátit do turnajů konaných na travnaté části, z čehož ale sešlo.

Necelé čtyři měsíce po první operaci se Federer podrobil dalšímu operačnímu zákroku. Po něm ohlásil, že v letošní sezóně se na profesionální okruh už nevrátí. Na začátku tohoto týdne pak promluvil o své současné situaci.

„Mým hlavním cílem je dennodenně a krůček po krůčku pokračovat v nastolené rehabilitaci. Aktuálně ještě nejsem stoprocentně fyzicky připravený, ale už se velmi těším, až tomu tak bude," prohlásil aktuálně čtvrtý hráč světového žebříčku dvouhry.

V této době si tak alespoň může užívat rodné země. „Pro mě osobně je skvělé, že v uplynulých měsících jsem zde trávil volný čas. Posledních pětadvacet let jsem toho hodně nacestoval, nikdy jsem snad nestrávil dva měsíce doma. Všemu přispívá parádní kvalita života ve Švýcarsku," dodal Federer.