Náhrada za Lendla? Do týmu Zvereva se připojil hvězdný Španěl

- Michal Hladký

„Lendla více zajímají jeho pes a golf," odůvodnil před rokem Alexander Zverev odchod české legendy ze svého trenérského týmu. Nyní se rýsuje potenciální náhrada, na zkoušku se k německému tenistovi totiž připojil hvězdný Španěl David Ferrer.

Podle španělského deníku MARCA se David Ferrer připojil k Alexandru Zverevovi v Monte Carlu a v následných patnácti dnech se rozhodne, zda tato spolupráce potrvá dál. Od roku 2019, kdy se rozpojily cesty německého hráče a jeho bývalého trenéra Ivana Lendla, se Zverev připravuje pod vedením svého otce. 

David Ferrer byl během kariéry považován za jednoho z nejvíce profesionálních tenistů na okruhu, což mu přineslo pověst jednoho z nejlepších tenistů své doby. A právě to je problém, se kterým se potýká Alexander Zverev. 

Párty, nezodpovědnost... vždyť to je jen pár dní, co se řešil Němcův poslední skandál, když během Adria Tour naprosto ignoroval všechny doporučená nařízení a v klidu se bavil v jednom z balkánských podniků. Měl štěstí, v rámci testování na nákazu nemocí COVID-19 byl negativní, stejně tak jako jeho kumpáni. 

A pokud jde o momentální formu, tak ta taktéž není bůhvíjak ideální. Zverev na Adria Tour dechberoucí výkony nepředváděl, vždyť dokonce prohrál s Petrovićem, hráčem až druhé stovky světového žebříčku. 

Podle všeho David Ferrer by mohl být tím, který světovou sedmičku posune o pár levelů dopředu. Následné týdny však ukážou, jestli tomu tak doopravdy bude.